12 december 2019

Delden bezorgt boodschappen met de bakfiets

Gemeente Delden heeft zich sinds kort aangesloten bij het retailinnovatielab ‘Smart Distributie & Buy Local’. In dit living lab wordt in de praktijk gekeken hoe producten van lokale ondernemers op een slimme manier online kunnen worden besteld en bezorgd. Delden doet dit door de elektrische bakfiets in te zetten.

Marktpositie

Op 11 december 2019 is het project met veel enthousiasme van start gegaan. Weiss: “Het doel is om ondernemers een sterkere lokale marktpositie te geven. Dat doen we door innovatieve digitale manieren uit te werken om de consument van hun producten te voorzien. Delden heeft met ‘Dorpsplein Delden’ nu een eigen digitaal platform en dat is reden voor een feestelijk moment!”
Matthijs de Graaf ontwikkelde met zijn bedrijf een platform dat digitale dorpspleinen uitgeeft. Daar zit ook een maatschappelijk drijfveer achter. ”Met een digitaal dorpsplein breng je vraag en aanbod opnieuw bij elkaar. Een lokale gemeenschap wordt vitaler. Als een lokale ondernemer weer meer gaat verdienen, kan hij ook gemakkelijker een lokale vereniging sponsoren of lokale hulp inhuren”, aldus Matthijs.

In Delden worden lokale producten met behulp van een elektrische bakfiets bij klanten thuisbezorgd. Een praktische en duurzame oplossing. “Die bakfiets heeft Delden gekregen van de gemeente Hof van Twente, daar zijn we ontzettend blij mee!”, aldus Weiss. “De komende weken worden de puntjes op de i gezet en zal de webshop verder worden ontwikkeld. We merken in ieder geval dat er veel lef en energie is om dit te laten slagen, dus wij hebben er vertrouwen in! “

Meer informatie

Bekijk hier Dorpsplein Delden
Projectleider Rob Weiss, r.weiss@ik-onderneem.nl
Retailagenda projectleider retaillinnovatielabs, Tessa Vosjan, tessa.vosjan@retailland.nl 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.