18 juni 2019

Intervisie “Bereikbaarheid van de binnenstad”

“Hoe blijft je binnenstad voor iedereen bereikbaar?”
Je wilt als gemeente dat je binnenstad of winkelgebied aantrekkelijk bereikbaar blijft, met goede parkeervoorzieningen, een goede centrumroute, efficiënte stadsdistributie en beperkte CO2-uitstoot. Maar hoe vind je de juiste balans tussen al die aspecten? Om antwoord te geven op die vragen organiseert de Retailagenda in en met gemeente Arnhem op 11 juli een intervisie over de bereikbaarheid van de binnenstad.

Tijdens deze intervisie staat de case Arnhem centraal. De gemeente heeft een ‘Green Deal zero emissie stadslogistiek’, maar wil ook dat bezoekers in de binnenstad een snelle boodschap kunnen doen.Arnhem geeft een toelichting op de hun bereiksbaarheidsvisie die samen met Platform Binnenstad Arnhem wordt uitgevoerd), en stipt het belang aan van communicatie en draagvlak. Daarnaast wordt in co-creatiesessies met elkaar gesproken over emissievrije stadsdistributie. Hoe werk je hier naartoe? En flitsparkeren voor een snelle boodschap in het centrum. Wat zijn de do’s en dont’s?

Programma in het kort

De intervisie start om 11.00 uur met een wandeling door het centrum om de bereikbaarheid in de praktijk te ervaren. Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een borrel.

Locatie

Platform Binnenstad Arnhem. Bovenbeekstraat 21, 6811 CV Arnhem.
De locatie ligt op loopafstand van Arnhem CS en parkeergarage(s).

Aanmelden

Het volledige programma en aanmeldformulier zijn hier te vinden.
Er is plek voor maximaal 25 personen, dus wees er snel bij!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.