Update Coronavirus

Actueel

Vrijdag 16/05/2020

Om het bezoek aan een winkelgebied veilig te laten verlopen, heeft de Retailagenda in samenwerking met haar partners de Handreiking ‘Verantwoord bezoek winkelgebieden’ opgesteld. Hierin staan richtlijnen om ondernemers, vastgoedexploitanten, handhavers en gemeenten te helpen om verantwoord bezoek aan winkelgebieden te bevorderen.
Download hier de handreiking ‘Verantwoord bezoek winkelgebieden’
Download hier de bijlage met suggesties en inspiratie.

Woensdag 06/05/2020

Tijdens de persconferentie heeft het Kabinet een gefaseerde versoepeling van de maatregelen aangekondigd. De eerste stap gaat in op 11 mei. Vanaf die datum kunnen  o.a. de contactberoepen en bibliotheken weer starten. Vanaf 1 juni kan horeca  onder voorwaarden weer open.
Leer hier meer

Dinsdag 21/04/2020

Op de wekelijkse persconferentie van het Kabinet op 21 april 2020 zijn de volgende besluiten gepresenteerd.

Dinsdag 14/04/2020

Tweede Kamer wil tijdelijk verbod op uitverkoop om kleine ondernemer te helpen.
Niet alle winkeliers zijn voorstander van een verbod op uitverkoop, omdat zij vrezen dat de paar mensen die nog gaan winkelen in deze tijden van crisis thuisblijven als er geen kortingen zijn.
Lees meer

Vrijdag 10/04/2020

De retailsector, de vastgoedbedrijven en vastgoedfinanciers hebben een steunakkoord opgesteld met richtlijnen over de manier waarop winkels hulp kunnen krijgen die in ernstige problemen zijn gekomen door de coronacrisis. Bekijk hier het steunakkoord.

Woensdag 07/04/2020

Kabinet breidt ondersteuning voor ondernemers vanwege coronavirus uit.
Het gaat om onder andere extra financiering via de Garantie Ondernemersfinanciering (GO-regeling) en het herverzekeren van leverancierskrediet. Daarnaast krijgen meer bedrijven een eenmalige gift als tegemoetkoming in de schade die zij lijden door de maatregelen van de overheid.

Woensdag 01/01/2020

Minister van Veldhoven voor Milieu en Wonen heeft de invoering van de Omgevingswet op 1 januari 2021 afgesteld. Er is nog geen nieuwe datum genoemd.  Bekijk hier de brief aan de Tweede Kamer omtrent de ontwikkelingen van omgevingsweg.

Dinsdag 31/03/2020

Coronamaatregelen verlengd
Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april.

SBI-codes zijn gepubliceerd
Zojuist zijn de SBI-codes gepubliceerd om de aanvraag van € 4000,- te doen voor tegemoetkoming van omzetschade, de zogenoemde TOGS-regeling.

NOW regeling klaar
Het kabinet wil tijdens de coronacrisis banen en inkomens van mensen beschermen. De voorwaarden van deze Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) zijn vandaag bekend gemaakt. UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf 6 april een aanvraag kunnen indienen.

Zaterdag 28/03/2020

Uitbreiding TOGS-regeling: ook ondernemers in de non-food kunnen aanvragen doen
De overheid maakte zaterdagavond bekend dat de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) ook voor winkelondernemers beschikbaar komt. Winkelondernemers kunnen zich vanaf 30 maart melden voor de tegemoetkoming van € 4.000 uit de TOGS-regeling.

Woensdag 25/03/2020

Protocol en poster verantwoord winkelen
De Rijksoverheid heeft naar aanleidingen van de nieuwe maatregelen een protocol Verantwoord winkelen opgesteld en posters (pdf) om deze naar de klant te communiceren. Ze zijn via de site van de Rijksoverheid te downloaden

Dinsdag 24/03/2020

Oproep aan alle huurders en verhuurders van winkelvastgoed
Detailhandel Nederland, IVBN, NRW, Vastgoed Belang en VastGoedOverleg roepen alle partijen in de sector op om samen te werken aan een toekomstbestendig retaillandschap

Maandag 23/03/2020

Aanvullende maatregelen door het Rijk
Het kabinet heeft aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het Corona-virus gericht op evenementen en samenkomsten.

Woensdag 18/03/2020
Coronavirus in binnensteden en kernen
Reactie Retailagenda op de door het coronavirus ontstane situatie.

Algemeen

Partners Retailagenda

Informatie voor gemeenten

Informatie voor ondernemers

Meld je aan en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in Ons Retailland

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.