Intervisie “Slimme distributie en je eigen lokale platform”

27 juni 2019 – i.s.m gemeente Pijnacker-Nootdorp

Bestelbusjes die af en aan rijden, stationair staan te draaien en steeds de straat blokkeren. Online kopen is handig voor de consument, maar brengt ook lastige vraagstukken met zich mee. Want hoe ga je als gemeente om met distributie en duurzaamheid en zorg je dat overlast en uitstoot worden beperkt? En hoe organiseer je dat ook lokale ondernemers profiteren van de online kooplust van de klant? Want wie het slim aanpakt kan ervoor zorgen dat je winkelgebieden floreren door het lokale aanbod via online platforms aan te bieden.  Aanmelden kan hier.

Lokale bezorgservice
Reden voor gemeente Pijnacker-Nootdorp om mee te doen aan het retailinnovatielab “Smart distributie & buy local” dat door de Retailagenda is opgezet. Er wordt in de gemeente momenteel gewerkt aan een programma met o.a. een lokale bezorgservice voor het gehele centrum om inwoners zo meer te binden aan de winkels in Pijnacker-Nootdorp. Ondernemer Sabine Zondag, franchisenemer van supermarkt PLUS, heeft samen met de centrummanager het initiatief genomen om te kijken hoe via het bestaande distributiekanaal van PLUS ook andere lokale helden hun producten kunnen laten bezorgen.

Keuzes en kansen
Op 27 juni 2019 organiseert de Retailagenda i.s.m gemeenten Pijnacker-Nootdorp een intervisie met als thema  “Slimme distributie en je eigen lokale platform”. Tijdens deze intervisie gaan we in op de uitdaging waar gemeenten voor staan: distributie verduurzamen en de online potentie van lokale ondernemers versterken. Dat kan door zelf een platform op te zetten of door gebruik te maken van bestaande diensten die zich richten op de lokale markt. Welke mogelijkheden zijn er? En wanneer maak je welke keuze?

Het programma

10.45 – 11.00 uur Ontvangst
11.00 – 12.30 uur Wandeling door het centrum (de wow’s en de au’s)
12.30 – 13.15 uur Lunch met korte voorstelronde en uiteenzetten van de verwachtingen
13.15 – 14.15 uur Presentatie case Pijnacker-Nootdorp, inclusief vragenronde
14.15 – 15.00 uur Start Intervisie, in groepjes worden de centrale vraagstukken besproken
15.00 – 15.15 uur Plenaire terugkoppeling uitkomsten intervisie
15.15 – 15.45 uur Collectieve intervisie
15.45 – 16.00 uur Samenvatting en afronding
16.00 – 17.00 uur Borrel

Locatie

Tante Boeffie, Oostlaan 15, 2641 DK Pijnacker
OV: vanaf Den Haag en Rotterdam is het centrum van Pijnacker met de metro te bereiken. Vanaf metrostation Pijnacker Centrum is het ca. 8 minuten lopen naar Tante Boeffie..

Aanmelden

Aanmelden voor de intervisie kan hier.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.