19 januari 2017

Leergang Transformatie en Herbestemming

Hoewel de economie er weer iets beter voor staat, blijft leegstand in vooral kleinere en middelgrote gemeenten in Nederland een structureel probleem. Transformatie en herbestemming bieden een oplossing, maar worden gezien de urgentie van het probleem nog te weinig toegepast. De mogelijkheden van gebouwen en gebieden blijven vaak onbenut. Het is de uitdaging om deze een nieuwe invulling en andere functie te geven.

De grote vraag is hoe? Door herpositioneren, transformeren, tijdelijk en/of definitief herbestemmen? Welke functies en concepten passen op welke plek?
Om antwoord te kunnen geven op die vragen organiseren Platform31 en PropertyNL een zesdaagse leergang over transformatie en herbestemming van gebouwen en gebieden. Er wordt aandacht besteed aan trends, theorieën, modellen, concepten en praktijkvoorbeelden van transformatie en herbestemming op verschillende plekken. Met koplopers en met locatiebezoeken, verspreid door het land.
Elke dag staat een ander thema centraal:
Regelgeving
Financiën
Samenwerking
Sloop
Gebiedsstrategie
Conceptontwikkeling

De opleiding is bedoeld voor professionals die werken bij de (semi) overheid, een woningcorporatie, leegstandsbeheerder, als conceptontwikkelaar of in de vastgoedsector.
De leergang is gericht de kennis en vaardigheden op het gebied van transformatie en herbestemming toe te passen in de praktijk. Om zoveel mogelijk maatwerk te kunnen bieden, wordt een deel van het programma afgestemd op de persoonlijke leerdoelen van een deelnemer.

De leergang vindt plaats op zes dinsdagen van 9.30 tot 17.00 uur, en start op 7 maart.
De kosten bedragen € 3.850,- (inclusief lesmateriaal)
Contactpersoon:
Piet Korporaal
E-mailadres: piet.korporaal@platform31.nl
Tel.: (06) 831714 81

Kijk hier voor het volledige programma en aanmelden.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.