21 mei 2024

Vierde aanvraagronde Impulsaanpak winkelgebieden gestart

 Op dinsdag 21 mei 2024 is de vierde en laatste aanvraagronde van de regeling Impulsaanpak Winkelgebieden geopend. Tot en met 1 juli 2024 kunnen gemeenten een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van het Rijk voor de aanpak van een centraal winkelgebied of een binnenstedelijke winkelstraat. 

De regeling van de Rijksoverheid is open van dinsdag 21 mei 2024 09:00 uur tot en met maandag 1 juli 2024 12:00 uur. Voor deze vierde ronde is een bedrag van 22 miljoen euro beschikbaar.
Het totale beschikbare budget voor het programma Impulsaanpak winkelgebieden bedraagt 100 miljoen euro.
In 2022 en 2023 financierde de Impulsaanpak winkelgebieden in totaal 29 projecten om winkelgebieden te verbeteren. Lees op de site van RVO meer over de resultaten met een omschrijving van alle projecten.

Impulskamers

Ter voorbereiding op de aanvraagprocedure heeft RVO in april een reeks impulskamers georganiseerd. Gemeenten die van plan zijn om een aanvraag in te dienen, konden tijdens deze impulskamers gebruik maken van de kennis van onafhankelijke experts om vragen over een projectplan voor te leggen. Voor 33 winkelgebieden is van die mogelijkheid gebruik gemaakt. 

Voorwaarden

Om de Impulsaanpak aan te vragen moet een project voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals:

Bekijk hier alle voorwaarden van de aanvraag. Op de website van RVO staan ook tips voor een succesvolle aanvraag, een FAQ en informatieve webinar.

Aanvraagprocedure

De aanvraagprocedure staat uitgebreid beschreven op de site van RVO. Gemeente kunnen hun projectaanvraag online indienen, door in te loggen met eHerkenning.

Meer informatie

Vragen over de regeling Impulsaanpak Winkelgebieden? Stuur dan een e-mailbericht naar iw@rvo.nl.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.