19 december 2019

Arnhem wil klanten binden met belevenis

Gemeente Arnhem is een van de deelnemers van het retaillinnovatielab Loyaliteit. In dit lab wordt gekeken hoe winkelgebieden en ondernemers met behulp van een loyaliteitsprogramma de gunfactor van de bezoeker kunnen vergroten. Arnhem heeft al een cadeaukaart: Dit Is Pas Arnhem. Marian van Hooij van Binnenstad Arnhem vertelt hoe de kaart nu breder gaat worden ingezet.

Waarom doet Arnhem mee met het lab Loyaliteit?
“Arnhem wil de Dit Is Pas Arnhem-cadeaukaart uitbreiden met een loyalty spaarsysteem. Andere steden hebben hier al ervaring mee opgedaan. We willen in het lab graag kennis en kunde uitwisselen met andere steden. Van elkaar leren en elkaar behoeden voor valkuilen of onnodige uitgaven. Wij brengen op onze beurt weer kennis in over de implementatie en de marketing van een cadeaukaart. Van andere steden leren we hoe je al dan niet succesvol een loyaltysysteem kunt implementeren. Waar zit de consument en de ondernemer op te wachten? Dat is waardevolle informatie.”

Hoe ver zijn jullie met de plannen?
“Arnhem wil een belevenisloyaltykaart introduceren. Een kaart waarmee je kunt sparen voor bijzondere belevenissen die je alleen met de kaart verkrijgbaar zijn. We zijn hierover in gesprek met ondernemers uit de stad. Een groot aantal werkt al met de cadeaukaart. Ook spreken we met potentiële aanbieders van belevenissen.”

Wat gaan jullie de komende maanden doen?
“We zijn nu in de fase om het concept te vertalen naar een businessplan en hiervoor het benodigde investeringsgeld te verwerven, of een ondernemer te vinden die hier enthousiast over is en ‘in wil stappen’. Een spannende fase dus. Medio 2020 besluiten we of we doorgaan naar de implementatiefase of niet. Draagvlak en financiën spelen bij deze beslissing uiteraard een belangrijke rol.”

Meer informatie
Kijk hier voor meer informatie over de Dit Is Pas Arnhem-cadeaukaart.
Binnenstad Arnhem, Marianne van Hooij, marianvanhooij@binnenstadarnhem.nl
Retailagenda projectleider retaillinnovatielabs, Tessa Vosjan, tessa.vosjan@retailland.nl

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.