19 juni 2018

Centrummanagement Academy van start

Om het aantal goed gekwalificeerde centrummanagers te vergroten is de Centrummanagement Academy opgericht. De nieuwe academy biedt bestaande en een nieuwe centrummanagers de mogelijkheid om tijdens een half jaar durende opleiding aan de hand van de praktijk de noodzakelijke kennis en vaardigheden op te doen.

Centrumgebieden moeten tegenwoordig veel meer zijn dan alleen een verzamelplek van verkooppunten. De sociale meerwaarde van centrumgebieden wordt steeds belangrijker. Ontmoeten en beleven, daar draait het om. Maar hoe realiseer je zoiets?
Ondernemersverenigingen, gemeenten en vastgoedeigenaren hebben dringend behoefte aan een vernieuwende aanpak en mensen die zo’n aanpak succesvol weten te ontwikkelen; dit is bij uitstek een rol van de centrummanager én de organisatie om deze persoon heen. Die moet dan wel de juiste kennis en kwalificaties hebben om deze taak uit te voeren, en daar schort het nogal eens aan.

De Centrummanagement Academy is opgericht om het aanbod van kwalitatief sterke centrummanagers te vergroten. De opleiding Centrum Management Nieuwe Stijl biedt een praktische opleiding gebaseerd op learning by doing. Aan de hand van uiteenlopende praktijkcases, het rapport ‘Future Retail City Centre’ van Shopping Tomorrow en de uitgave ‘Nieuwe richtlijnen voor succesvolle winkelgebieden’ worden vaardigheden en competenties al doende ontwikkeld.
De opleiding bestaat uit 6 studiedagen, verspreid over 6 maanden. Een digitaal inspiratie- en leerplatform dient tussentijds om vragen en cases direct met elkaar bespreken.
De eerste trainingsdag is 17 september. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De Centrummanagement Academy werkt nauw samen met DNWS, en wordt ondersteund door de Stichting Detailhandel Fonds (SDF) en brancheoganisatie INRetail. De opleiding maakt onderdeel uit van de Retailagenda, met als doel de retail in centrumgebieden toekomstbestendig te laten functioneren.

Lees hier het artikel van Stadszaken.nl over dit nieuwe initiatief.

Meer informatie: www. centrummanagementacademy.nl

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.