3 december 2019

E-learnings veilig werken in de detailhandel

Bijna 40% van de medewerkers die in een winkel werkt, krijgt te maken met agressieve klanten, diefstal of een overval. Dat heeft een enorme impact op iedereen. Veilig werken in de detailhandel is dan ook één van de thema’s waar de Retailagenda aandacht aan besteed. Onlangs zijn zeven e-learning modules opgeleverd die medewerkers helpen om zich te wapenen tegen agressie en diefstal.

Het project Veilig werken in de detailhandel is in maart 2019 gestart en inmiddels flink op stoom. Het is initiatief van FNV, uitgevoerd door FHKN en gefinancierd door SDF.  Er zijn onlangs zeven online learning modules opgeleverd. De kortdurende modules gaan over openen en sluiten, omgaan met agressie, het aanhouden van een winkeldief etc. Aan de hand van een rollenspel wordt een situatie uit de praktijk nagebootst. De cursist krijgt de opdracht om het optreden van de mensen in video te beoordelen, waarna feedback volgt.  Met deze module kunnen medewerkers in korte (en zelfgekozen) tijd veel leren over aspecten van veilig werken.

Vervolgstappen

De e-learnings zijn niet alleen een handige leertool, maar moeten cursisten ook motiveren om daarna een – verdiepende-  training te volgen waarin de onderwerpen verder besproken en getraind worden. Er is daarnaast een train the trainer-programma ontwikkeld. Hierbij worden ondernemers en medewerkers getraind om op hun beurt weer collega’s te trainen. Zo worden kennis en vaardigheden rond veilig werken in de winkel sneller en op de winkelvloer zelf gedeeld.
In het project Veilig werken in de detailhandel wordt tevens actief samengewerkt met loopbaanplatform Youfit@retail en de CentrumManagementAcademy, twee andere projecten van de Retailagenda die zich richten op de ontwikkeling van professionals in de retail. Het project Veilig werken in de detailhandel is een van de Human Capital Projecten van de Retailagenda.

Meer informatie

Zie www.veiligwerkenindedetailhandel.nl voor een impressie en informatie.
Kijk hier voor de digitale leeromgeving. Maak een account aan om toegang te
krijgen tot de modules.
Meer informatie: projectleider Human Capital Agenda van de Retailagenda, Willem Leyh, willem.leyh@retailland.nl, 06 11620559.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.