Intervisie: “Future proof retail door innovatie”

Vanuit het Retail Innovation Centre (RIC) in Roermond wordt druk geëxperimenteerd met innovatieve oplossingen voor de retail. De missie van het RIC is de retailbranche in Limburg future proof maken, door te zorgen dat ondernemers slim in kunnen spelen op alle ontwikkelingen in de retail. Dat kan op vele uiteenlopende manieren. Maar wat werkt wel en wat niet? Roermond is inmiddels twee jaar aan de slag als living lab en deelt graag haar ervaring.
Inschrijven kan hier.

Het RIC is hét expertise- en innovatiecentrum voor detailhandel in de provincie Limburg. Het RIC biedt kennis, ontmoetingsmogelijkheden en innovatieve oplossingen voor de retail. Centraal gelegen in de binnenstad stappen ondernemers hier gemakkelijk binnen met vragen over innovatie.
Het is een initiatief van en voor de retailbranche waar ook citymanagement, beroepsonderwijs (MBO én HBO), gemeenten en provincie bij zijn betrokken. Samenwerken tussen ondernemers, onderwijs en overheid staan bij het RIC centraal. Daarnaast wil het RIC wil prikkelen, inspireren en kennis delen en fungeert het als innovatiewerkplaats en living lab waar oplossingen in te praktijk worden getest.

Intervisie

Op donderdag 1 november 2018 organiseert de Retailagenda samen met de gemeente Roermond en het RIC een intervisie over innovatieve retailoplossingen. Centraal staat de aanpak van het RIC en de ervaringen van de afgelopen twee jaar. Welke projecten lopen heel goed? Wat zijn de ambities van de retail en het RIC? Waar liggen de uitdagingen? Hoe organiseren we de uitbreiding van het werkgebied over de provincie? Welke stakeholders heb je nodig? Deze en meer vragen worden tijdens de intervisie met elkaar besproken.

Het programma

Uiteraard laten de gemeente Roermond en het RIC graag zien wat ze in huis hebben. We beginnen het programma om 12.30 uur, na de lunch, met een uiteenzetting van de inhoud en de achtergronden van het RIC. Deze presentatie wordt verzorgd door Mark Forschelen, beleidsadviseur economische zaken van de gemeente Roermond, en Vivienne Curvers, programmamanager RIC. Uiteraard kunnen volop vragen worden gesteld. Na deze presentatie gaan we in kleine groepen met elkaar in gesprek over de ‘RIC aanpak’. De centrale vragen bij de intervisierondes zijn: wat kunnen we ervan leren en van elkaar en welke toepassingen zijn er mogelijk in jullie gemeenten?  Alle inzichten uit deze sessies worden na afloop uitgebreid met elkaar gedeeld. Als afsluiting van het programma gaan we om 15.30 uur de binnenstad in, langs enkele retailers en projecten. We sluiten af met een borrel.

>> AANMELDEN KAN HIER

Praktische informatie

11.30 -12.30 uur Inloop en ontvangst met lunch
12.30 uur Start intervisie met: voorstelronde, presentatie Roermond, discussie over twee rondes
15.30 uur Rondwandeling door binnenstad en borrel
17.00 uur Einde borrel

Locatie:
RIC, Kloosterwandstraat 1, Roermond
OV: het RIC ligt op 5 minuten lopen van het station
Parkeren: dichtstbijzijnde parkeergarage de Orangerie, Achter de Oranjerie 1, 6041 JX Roermond

Meer intervisies
De Retailagenda organiseert dit jaar een reeks intervisies rond thema’s die bij gemeenten spelen.
Bekijk hier de data en thema’s van de andere intervisies.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.