Intervisie Regionale en lokale samenwerking

Op donderdag 21 juni organiseert de Retailagenda samen met gemeente Haarlem speciaal voor gemeenten met een RetailDeal een intervisiesessie over regionale en lokale samenwerking. Hoe werkt Haarlem samen met de omliggende gemeenten en met de provincies? Op welke wijze werken ondernemers met elkaar en met andere stakeholders samen?  Het komt allemaal aan bod tijdens deze intervisiesessie in Haarlem. 

Bekijk hier de resultaten van de intervisie.

Kijk je naar de geografisch schaal waarop consumenten, ondernemers en vastgoedeigenaren zich bewegen, dan zie je dat gemeente- en provinciegrenzen soms nauwelijks iets betekenen. Dit maakt regionale samenwerking voor nieuwe retailontwikkelingen met bovenlokale effecten noodzakelijk. Daar heeft gemeente Haarlem volop ervaring mee en die ervaring wil de gemeente graag met RetailDeal-gemeenten delen.
Binnen de metropoolregio Amsterdam wordt informeel samengewerkt. In de provincie Noord-Holland heeft men een Retail Advies Commissie, echter kan een gemeente soms ook te maken krijgen met ontwikkelingen buiten de eigen provincie die wel invloed hebben op de eigen gemeente.

Het centrum van gemeente Haarlem heeft 23 winkelstraten; sommigen waren georganiseerd, anderen niet. In Haarlem werken ondernemers in de binnenstad samen met de andere winkelgebieden. Hoe heeft de gemeente dit gefaciliteerd en wat zijn hun ervaringen?
Haarlem heeft een BIZ (Bedrijfs Investerings Zone) met ondernemers ontwikkeld, wat zijn de voor- en nadelen van een BIZ? Extern deskundige Kjeld zal dit onderwerp begeleiden. Kjeld heeft in veel gemeenten geadviseerd op het gebied van opstellen van Bedrijfs Investeringszones (BIZ) en ondernemersfondsen. Hij zal jullie juridisch, organisatorisch en financieel inzicht geven in kansen en risico’s.

Snel inschrijven!
Wil je weten hoe gemeente Haarlem met bovenstaande zaken omgaat, welke ervaringen zij de afgelopen jaren hebben opgedaan en heb je hier zelf ook ervaring in? Dan is deze intervisiesessie voor jou zeer geschikt! Onder begeleiding van René Hendriks van bureau Aan zee krijgt iedereen de gelegenheid om kennis en ervaring over dit onderwerp uit te wisselen. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan deze intervisie (één per RetailDeal-gemeente), dus wees er snel bij met inschrijven.

Het programma:

12.00 -13.00 uur Rondgang langs de highlights van de binnenstad van Haarlem door beleidsadviseur Economie en Centrummanager (optioneel)
13.00 -14.00 uur Inloop en lunch
14.00 -14.20 uur Haarlem en regionaal samenwerken, door Jan Appelman.
Hoe werkt Haarlem samen met de omliggende gemeenten en met de provincies? Op welke wijze werken ondernemers met elkaar en met andere stakeholders samen? Hoe heeft de gemeente dit gefaciliteerd en wat zijn hun ervaringen?
14.20 uur Introductie intervisie door René Hendriks van bureau Aan zee
14.35 – 15.45 uur Co-creatie 1: Centrale vraag:
“Hoe ziet volgens jullie de ideale samenwerking tussen de stakeholders (gemeente, vastgoed en ondernemers winkeliers/horeca) in een centrumgebied eruit en welke spelregels zijn hierbij nodig?”
De uitkomsten worden met elkaar gedeeld.
15.45 – 16.00 uur Break
16.00 -16.45 uur Co-creatie 2: Centrale vraag:
“Hoe kunnen we de onderlinge samenwerking tussen gemeenten onderling en met de provincies verder verbeteren?”
De uitkomsten worden met elkaar gedeeld.
16.45 – 17.00 uur Samenvatting en afsluiting
17.00 – 18.00 uur Borrel in de Jopenkerk

Locatie:
Gebouw Raakspoort, Zijlvest 39, 2011 VB Haarlem
Parkeren: parkeergarage De Raaks, 2011 TJ Haarlem
OV: Raakspoort ligt op 5 minuten lopen van station Haarlem

INSCHRIJVEN KAN HIER

Neem voor vragen en meer informatie contact op met accountmanager Eline van Straaten: eline.van.straaten@retailland.nl, (06) 53 39 47 30.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.