10 oktober 2016

Investeren in Nederlands winkelvastgoed loont

Investeren in Nederlands winkelvastgoed biedt (inter)nationale beleggers goede perspectieven. Dit blijkt uit het rapport ‘Investment in retail property in the Netherlands’ dat IVBN heeft gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door minister Kamp van Economische Zaken, die ook het voorwoord schreef.

investment-in-retail-propertyIn het rapport wordt beschreven waarom het nu een goed moment is om als buitenlandse vastgoedbelegger in winkelvastgoed te investeren. Het rapport sluit aan bij de doelstellingen van de Retailagenda om het Nederlandse winkellandschap aantrekkelijker te maken: een goede winkelmarkt voor investeerders, is in het algemeen ook een goede markt voor retailers én voor de consument.
Als factoren die zorgen voor een gunstig investeringsklimaat noemt het rapport de transparante vastgoedmarkt, stabiele bevolkingsgroei, het groeiend consumentenvertrouwen en een hoog rendement tegen een relatief gunstige investering. Ook het terugbrengen van het aantal winkelmeters wordt genoemd als voordeel voor investeerders, omdat de waarde van het winkelvastgoed daardoor toe zal nemen.

Het rapport is opgesteld door Ecorys, in opdracht van IVBN en haar leden en werd gepresenteerd op 6 oktober 2016. Download hier het rapport (alleen in het Engels beschikbaar).

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.