26 april 2017

Kom op 15 mei naar de bijeenkomst Omgevingswet van DNWS

Op maandag 15 mei organiseert platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) in samenwerking met BRO een netwerkbijeenkomst over de Omgevingswet. Tijdens de bijeenkomst worden de veranderingen besproken wat ze betekenen voor de gezamenlijke aanpak van gemeente, ondernemers en vastgoed.

De nieuwe Omgevingswet geeft gemeenten een instrument om de kwaliteit van gebouwen en hun omgeving door eigenaren te (laten) verbeteren. Daarnaast biedt de wet betere mogelijkheden om leegstand tegen te gaan. Maar wat dit betekent in dagelijkse praktijk voor partijen die samenwerken om een winkelgebied weer een gezonde toekomst te geven? Tijdens de bijeenkomst worden de veranderingen besproken wat ze betekenen voor de gezamenlijke aanpak van gemeente, ondernemers en vastgoed. De bijeenkomst vindt plaats in het Retailhuis in Zeist.

Omgevingswet
De nieuwe Omgevingswet voegt verschillende wetten en regelingen samen, waardoor gemeenten meer afwegingsruimte en daarmee maatwerkmogelijkheden. Hierdoor kunnen gemeenten beter inspelen op de lokale omstandigheden en ontwikkelingen. Het bestemmingsplan wordt een omgevingsplan en krijgt daarmee niet alleen een andere vorm, maar ook wordt het breder qua reikwijdte en meer kaderstellend. Op die manier kan bij de vergunning een betere afweging gemaakt worden, gericht op het voorliggende initiatief.

Veranderingen in de dagelijkse praktijk
Niet alleen voor de overheid gaat er veel veranderen, maar ook voor elke lokale stakeholder. Hoe gaat de gemeente straks om met de rechten van een ondernemer of vastgoedeigenaar? In hoeverre biedt het omgevevingsplan zekerheid ? En wordt het straks echt makkelijker om nieuwe ontwikkelingen te realiseren? De laatste ontwikkelingen worden uitgebreid doorgenomen, er is ook gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van DNWS.
Voor deelnemers van DNWS is de netwerkbijeenkomst gratis, niet-deelnemers betalen € 95,-
Datum: 15 mei 2017
Tijd: 15.30 – 18.00 uur
Locatie: Retailhuis in Zeist, Arnhemse Bovenweg 100
Meer informatie: Natasja Stel, bestuur@dnws.nl.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.