9 mei 2018

Maak kans op subsidie voor gratis wifi hotspot. Registreer voor 15 mei!

Wij wijzen gemeenten graag op de – last minute- mogelijkheid om kans te maken op een EU-voucher ter waarde van 15.000 euro om gratis wifi hotspots te installeren in openbare ruimten.

De uiterste inschrijfdatum voor de eerste ronde is al bijna genaderd, dus wees er snel bij. Gemeenten hebben tot dinsdag 15 mei 13.00 uur om zich hier voor in te schrijven. Eenmaal ingeschreven kan vanaf 15 mei de officiële aanvraag worden gedaan voor de eerste reeks vouchers die worden uitgegeven. Het is dan een kwestie van nog maar één klik op de knop. De vouchers worden verdeeld volgens het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt”. Dus hoe eerder de aanvraag is ingediend, hoe beter het is. Bekijk hier de voorwaarden. De Commissie maakt vervolgens bekend welke gemeenten in het kader van deze eerste oproep financiering krijgen.
De aanvraag is dus nog geen garantie van een subsidie, maar wel een unieke kans om voor subsidiering van een gratis wifi hotspot in aanmerking te komen. Er volgen nog meerdere uitgifterondes die we via onze website en digitale nieuwsbrief bekend zullen maken.

Er is tot 2020 een bedrag van 120 miljoen euro uit de EU-begroting vrijgesteld ten behoeve van maximaal 8 000 gemeenten in de EU, Noorwegen en IJsland. In de eerste ronde worden 1000 WiFi4EU-vouchers verdeeld. Publieke wifi draagt aanzienlijk bij aan de aantrekkelijkheid van een winkelcentrum of –gebied. Het draagt bij aan city marketing en toerisme, en levert bruikbare informatie voor zowel winkeliers en gemeenten.

Meer informatie:
Lees hier hoe het werkt en wat de voorwaarden zijn.
Registereren kan op het Eu-portaal.
Meest gestelde vragen.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.