19 februari 2018

Negen gemeenten tekenen RetailDeal in bijzijn van Mona Keijzer

Tijdens het Retailagenda Wintercongres in de ‘Beste Binnenstad van het jaar’ Breda hebben negen gemeenten in het bijzijn van Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat een Retaildeal getekend. Het gaat om Zoetermeer, Gooise Meren en Amersfoort en alle gemeenten uit de Achterhoek: Aalten, Bronckhorst, Berkelland, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk. Daarmee komt het totaal aantal Retaildeals op 152. 

Staatssecretaris Keijzer: “Aantrekkelijke winkels zijn cruciaal voor de leefbaarheid van onze steden en dorpen. Door de enorme toename aan het aantal webwinkels, moeten de winkeliers nu echt volop in gaan zetten op digitalisering. Dit is de manier om meer spullen te verkopen. Dit betekent bijvoorbeeld dat het mogelijk moet zijn om bij jouw eigen slager of schoenenwinkel een online bestelling te doen. Daarmee behouden we de plaatselijke winkels en daarmee lokale inkomsten en banen.”

Vlnr.: wethouders Margreet van Driel (Zoetermeer), Jan Engels (Bronckhorst), Han Boer (Berkelland), Gerard Nijland (Aalten), Willem-Jan Stegeman (Amersfoort), Miriam van Meerten (Gooische Meren), Ilse Saris (Winterswijk), Jos Sluiter (Oude IJsselstreek), staatsecretaris Mona Keiijzer, voorzitter Retailagenda Marijke van Hees. Niet op de foto gemeente Oost Gelre en Doetinchem.

Met het tekenen van deze deals laten gemeenten zien dat ze de toekomst van hun winkelgebieden belangrijk vinden en het draagt bij aan betere samenwerking tussen ondernemers, overheden en vastgoedontwikkelaars. In deze deals versterken gemeenten of regio’s hun winkelgebieden in nauw overleg  met winkeliers, horeca, vastgoedondernemers, culturele instellingen en bewoners. Ook wordt vastgelegd op welke locaties winkels kansrijk zijn en op welke locaties niet. Voor winkelbedrijven is duidelijkheid hierover van belang om te besluiten of zij zich wel of niet willen vestigen in een stad.

Wethouder Miriam van Meerten tekent de RetailDeal voor gemeente Gooische Meren.
Wethouder Ilse Saris tekent de RetailDeal voor gemeente Winterswijk
Wethouder Jan Engels van gemeente Bronckhorst en wethouder en Gerard Nijland van gemeente Aalten.
Wethouder Margreet van Driel van gemeente Zoetermeer en wethouder Willem-Jan Stegeman van Gemeente Amersfoort.
De gehele Achterhoek heeft een RetailDeal getekend. (Niet op de foto: Oost Gelre en Doetinchem).
Wethouder Han de Boer van gemeente Berkelland en wethouder Jos Sluiter van gemeente Oude IJsselstreek.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.