3 september 2018

Oosterhout en Woerden tekenen Retaildeal

Het aantal gemeenten met een RetailDeal is verder uitgebreid. Tijdens het Retailagenda Zomercongres op 3 september 2018 hebben gemeenten Oosterhout en Woerden een RetailDeal getekend. Wethouder George Becht ondertekende het document voor Woerden, wethouder Robin van der Helm zette voor Oosterhout zijn handtekening.

Een RetailDeal houdt in dat gemeenten het initiatief nemen om belangrijke stakeholders bij elkaar te brengen en samen tot een toekomstgericht beleid voor de detailhandel te komen. Centraal hierin staan: duidelijke keuzes, lagere regeldruk en publiek-private samenwerking waar dat noodzakelijk is. Met deze twee nieuwe deals zijn er met 154 gemeenten RetailDeals gesloten.
Door ondertekening van de RetailDeal verklaart een gemeente actief te werken aan een toekomstgericht beleid voor detailhandel in samenwerking met alle relevante partijen. Daarbij heeft de gemeenten vijf kerntaken:

 1. Stakeholders
  In nauw overleg met de belangrijkste stakeholders (retail, vastgoed, horeca, kunst en cultuur) een visie op de detailhandel en/of bredere binnenstad (door)ontwikkelen.
 2. Actie
  Concreet beleid en een actieplan met prioriteiten ontwikkelen.
 3. Keuzes maken
  Het toekomstig winkelareaal benoemen en duidelijke keuzes maken welk deel kansrijk is en welk kansarm.
 4. Regionaal afstemmen
  De visie, het beleid en het actieplan in regionaal verband afstemmen, zo nodig onder regie van de provincie.
 5. Continuïteit
  De continuïteit en progressie van de RetailDeal waarborgen door het onderwerp actief in het overdrachtsdossier voor de volgende collegeperiode op te nemen.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.