2 april 2019

Op 4 april start subsidie-aanvraag voor gratis wifi hotspot

Gemeenten die kans willen maken op EU- subsidie voor een wifi hotspot kunnen vanaf donderdag 4 april om 13.00 uur tot vrijdag 5 april 17.00 uur een aanvraag indienen. De EU stelt een paar duizend vouchers beschikbaar ter waarde van 15.000 euro. Maar wees er snel bij, want op is op en de subsidie wordt toegekend op volgorde van inschrijving. 

Publieke wifi draagt aanzienlijk bij aan de aantrekkelijkheid van een winkelcentrum of –gebied. Het draagt bij aan city marketing en toerisme, en levert bruikbare informatie voor zowel winkeliers en gemeenten.
Wie kans wil maken op subsidie voor wifi hotspots in openbare ruimten moet twee stappen doorlopen: eerst registreren, dat kan nu al, vervolgens kan van donderdag 4 april om 13.00 uur tot vrijdag 5 april 17.00 uur de aanvraag worden ingediend.
De vouchers voor subsidie worden verdeeld volgens het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt”, dus hoe eerder de aanvraag is ingediend, hoe beter het is. We raden gemeenten daarom aan zich nu vast te registreren om de aanvraagprocedure te vergemakkelijken. De aanvraag is nog geen garantie dat subsidie wordt toegekend.

Meer informatie:
Lees hier hoe het werkt en wat de voorwaarden zijn.
Registereren kan op het Eu-portaal.
Meest gestelde vragen.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.