3 april 2019

Retailagenda Intervisies 2019

Dit jaar gaat de Retailagenda zes intervisies organiseren rond actuele thema’s die in winkelgebieden en binnensteden spelen. Enthousiaste gemeenten die ruimschoots ervaring hebben op een van onderstaande vraagstukken gaan hun kennis en ervaring delen. Elke gaststad vertelt over de huidige stand van zaken, de aanpak en de lessons learned. We combineren de intervisie met een rondleiding door het centrum, zodat deelnemers en goed beeld krijgen van de situatie ter plekke.

Nu vast noteren: Tilburg – 9 mei

De eerste intervisie is op 9 mei en wordt georganiseerd in en met gemeente Tilburg. Het centrale thema is vastgoed & transformatie. Hoe kan je als gemeente vastgoed betrekken en stimuleren om met de transformatie-opgave aan de slag te gaan? Tilburg is momenteel met een flinke transformatie in de binnenstad bezig en geeft anderen graag meer inzicht in hun aanpak. Zie ook: Tof Tilburg. De intervisie start om 9.30 uur. Binnenkort volgt het volledige programma, inschrijven kan nu al.

Dit zijn de thema’s voor 2019:

  1. Vastgoed & transformatie. Hoe kan je als gemeente vastgoed betrekken en stimuleren om met de transformatie opgave aan de slag te gaan?
    9 mei – gemeente Tilburg.
  2. Aandacht voor duurzaamheid en bereikbaarheid. Hoe speel je als gemeente in op de klimaattransitie en wat betekent dit concreet voor winkelgebieden? 27 juni – gemeente Pijnacker Nootdorp
  3. Betere bereikbaarheid. Hoe zorg je voor een aantrekkelijk bereikbaarheid van je winkelgebied met aantrekkelijke parkeervoorzieningen en goede centrum route? 11 juli – gemeente Arnhem.
  4. Succesvolle subsidies. Welke stimuleringsmaatregelen en -subsidies werken wel en niet? 12 september -gemeente Veenendaal.
  5. Big data. Wat kan je als gemeente met Big data en hoe maak je deze toegankelijk voor alle stakeholders? 31 oktober – gemeente Apeldoorn.
  6. Betrokkenheid grootwinkelbedrijf. Hoe zorg je als gemeente dat grootwinkelgebieden betrokken raken en blijven bij de ontwikkeling van een aantrekkelijk winkelgebied? En hoe zorg je dat grootwinkelbedrijven jouw winkelgebied aantrekkelijk blijft voor grootwinkelbedrijven?

Meer informatie
Interesse of nog vragen? Mail dan naar tessa.vosjan@retailland.nl of bel 06 53375601.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.