Het actieplan

3

Nadat de detailhandelsvisie van een gemeente is vastgesteld, worden beleidsmaatregelen omgezet naar een plan van aanpak. In dit actieplan staan praktische maatregelen met betrekking tot wonen, winkelen, openbare ruimte, onderwijs, cultuur, bereikbaarheid en parkeren. Kortom: alle factoren die van invloed zijn op het winkelgebied.

In het kader van de RetailDeals hebben we heel wat actieplannen gezien. Een ding is zeker: gemeenten barsten van de creatieve en praktische oplossingen om hun doelstelling te realiseren. En die hoeven lang niet altijd ingewikkeld te zijn. Denk aan pop-up stores introduceren, een centrummanager aanstellen, evenementen organiseren, gevels opknappen, een duidelijk parkeerbeleid hanteren, een gezamenlijk website opzetten etc. Over het algemeen geldt: hoe praktischer hoe beter.

Hoe pakken anderen de uitvoering van de binnenstadsvisie aan? Met welke praktische oplossingen komen gemeenten die met dezelfde problemen kampen als u? Ter inspiratie kunt u hier een aantal actieplannen van gemeenten bekijken.

Hulp bij opstellen actieplan

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een actieplan? Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) begeleidt gemeenten bij het verbeteren van het winkelgebied. Na een analyse van het gebied volgt een rapportage met een reeks aanbevelingen en actiepunten.
Lees hier meer over DWNS.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.