13 april 2020

Retailsector en vastgoedbedrijven hebben steunakkoord opgesteld

De retailsector, de vastgoedbedrijven en vastgoedfinanciers hebben op 11 april een steunakkoord opgesteld met richtlijnen over de manier waarop winkels hulp kunnen krijgen die in ernstige problemen zijn gekomen door de coronacrisis.

Belangrijk is dat alle betrokken partijen, naast retail en vastgoed, ook banken en de overheid samen de financiële pijn verdelen die is ontstaan door het voor vele winkels (bijna volledig) wegvallen van de omzet in de afgelopen weken. Het steunakkoord is niet bindend, aldus het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het steunakkoord is een bodemafspraak die ruimte biedt voor maatwerkoplossingen per retailer, per verhuurder en per locatie

Minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer vinden de deal een mooie eerste stap en een voorbeeld voor andere sectoren. „De vastgoed- en retailsector hebben elkaar in deze barre tijden weten te vinden. Op deze manier kunnen onze ondernemers zoveel mogelijk blijven ondernemen in de 1,5 metersamenleving waar we nu in zitten. Dit is precies hoe we het als land moeten doen in deze tijd: problemen samen aanpakken en de pijn redelijk verdelen.”
Het steunakkoord is ondertekend door IVBN, INretail, Vastgoed Belang, Detailhandel Nederland, EZK, NVB en VGO/

Bekijk hier het steunakkoord.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.