13 februari 2019

Retailsector verrijkt met kennisplaform Retail Insiders

De retailsector is sinds woensdag 13 februari een nieuw kennisplatform rijker: Retail InsidersHet platform biedt naast betrouwbare en actuele data een breed scala aan rapporten, publicaties, nieuws, cases en achtergrondinformatie over de totale on- en offline retailmarkt. 

Een belangrijke doelstelling van Retail Insiders is versnippering van informatie tegen te gaan en  relevante actuele data, informatie en kennis uit te wisselen. Goede, actuele informatie is nodig om als sector doeltreffend  te kunnen inspelen op veranderingen in de keten en in het winkellandschap.
Het platform komt voort uit een van de oorspronkelijke 21 agendapunten van de Retailagenda, waarin  de behoefte aan een goede centrale informatievoorziening staat omschreven. INretail en Thuiswinkel.org, beide partners van de Retailagenda, hebben het initiatief genomen om een centraal kennisplatform te ontwikkelen. De intentie daarbij is dat ook andere branches uit de sector zich aansluiten en alle beschikbare kennis en data gaan delen.

De sector kampt nog altijd met een teveel aan winkelmeters. ‘Met een beetje goede politieke wil is overaanbod op de detailhandelmarkt aan te pakken”, vertelt voorzitter Marijke van Hees aan Stadszaken. ‘Maar saneren is tien keer zo lastig. Dan is het essentieel goede cijfers te hebben. Retail Insiders biedt de helpende hand.’

Lees hier het hele artikel op Stadszaken

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.