11 maart 2019

Staatssecretaris Mona Keijzer tekent vijf nieuwe RetailDeals

Op maandag 11 maart zijn in bijzijn van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) tijdens het Retailagenda Innovatie Festival in Roosendaal vijf nieuwe RetailDeals getekend. Het gaat om de gemeenten Coevorden, Gorinchem, Gennep, Weststellingwerf en de regio Parkstad Limburg.

De gemeenten Coevorden, Gorinchem, Gennep, Weststellingwerf en de regio Parkstad Limburg hebben een RetailDeal gesloten. Een RetailDeal houdt in dat gemeenten het initiatief nemen om belangrijke stakeholders bij elkaar te brengen en samen tot een toekomstgericht beleid voor de detailhandel te komen. Sinds de start van de Retailagenda in 2015 hebben nu totaal 158 gemeenten en zeven regio’s een RetailDeal gesloten. Ook alle twaalf provincies hebben een RetailDeal getekend. Keijzer noemt het ‘misschien wel de winst van de crisis dat partijen hebben leren samenwerken’.

Werkbezoek

De staatssecretaris bracht in de ochtend op uitnodiging van Detailhandel Nederland een werkbezoek aan smart city Roosendaal en sprak daar met lokale ondernemers over de wijze waarop gemeente en winkels consumenten naar het winkelgebied kunnen trekken. Innovatie speelt daarbij een belangrijke rol. In Roosendaal maakte onder andere ze kennis met het collectieve spaarsysteem Roos24 waarmee bezoekers worden beloond voor een aankoop in de binnenstad.
Tijdens haar aanwezigheid op Retailagenda Innovatie Festival wees Keijzer op het belang van innovatie voor de sector. Ze verwees naar aan het recent gelanceerde online platform Retail Insiders, dat actuele data, onderzoek en kennis biedt over de online en offline retail.

Succesvol innoveren

Daarnaast nam ze heeft het eerste exemplaar in ontvangst van de publicatie de “Succesvol innoveren in winkelgebieden”; Een aanprekend spoorboekje dat onder meer ingaat op de wijze waarop innovatie in een stad of winkelgebied kan worden gestimuleerd. Retail verkeert nog altijd in zwaar weer, met faillissementen zoals Intertoys als gevolg. Om te zorgen dat medewerkers in de retail een goed toekomstperspectief houden, kunnen medewerkers gebruik maken het platform Youfit@retail voor gratis loopbaancoaching, advies en praktische tests.

Op de foto: v.l.n.r.: Irma IJdens (projectleider van het thema Lokale transformatie bij de Retailagenda), Jan Zwiers (Gemeente Coevorden), Joost van der Geest (gemeente Gorinchem), staatssecretaris Mona Keijzer, Roelof Theun Hoen (gemeente Westellingwerf, Marijke van Hees (voorzitter van de Retailagenda), Janine van Hulsteijn (gemeente Gennep) en Martin de Beer (Parkstad Limburg).

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.