Met grote sprongen en kleine stappen naar een circulaire retail
Door het coronavirus is het thema duurzaamheid wat op de achtergrond geraakt, maar het onderwerp is urgent en actueel. Het Rijk heeft bepaald dat de Nederlandse economie in 2050 volledig circulair moet zijn. De retail is hierop geen uitzondering, maar hoe kunnen retailers de transitie maken naar een circulaire economie? In de gemeente Leeuwarden wordt al 1 jaar geëxperimenteerd met een living lab. Een heel winkelgebied is Circulair Kwartier en maakt stappen richting duurzaamheid. Welke stappen zijn dat, en wat zijn lessons learned? In dit webinar bespreken we welke praktische stappen ondernemers samen en met de sector kunnen zetten om op de toekomst voorbereid te zijn. Schrijf je hier in.
Tafelgasten
- Femke den Hartog –is verantwoordelijk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen Inretail. Ze houdt zich bezig met circulaire economie en met internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. En is een van de initiatiefnemers van het kledingconvenant duurzame textiel. Daarnaast is ze lid van het bestuur van de Fair Wear Foundation en zit ze in de Raad van Advies van de internationale certificeringsorganisatie van de Control Union.
- Frank Stiksma – Docentonderzoeker bij lectoraat Regio-ontwikkeling bij Saxion Hogeschool en lid werkgroep “Circulaire & Duurzame Retail” bij het Retail Innovation Platform
- Hayo Galema – is als binnenstadsmanager in Leeuwarden bekend met de living labs die in Leeuwarden georganiseerd werden rondom circulariteit. Als centrummanager brengt hij diverse partijen bij elkaar.
- Annigje Roest –is docent Ondernemerschap en Retail Management aan NHL Stenden hogeschool in Leeuwarden. Als living lab coördinator doet ze onderzoek over circulariteit in een winkelgebied in Leeuwarden. Samen met ondernemers, studenten en de gemeente zorgt zij ervoor dat de binnenstad toekomstbestendig wordt.
Aanmelden
Datum: 14 december
Tijd: van 10.00 – 11.00