21 augustus 2020

Webinar | 7 september: Wat kan een loyaliteitsprogramma betekenen voor winkelgebieden?

Leren van living labs

Op maandag 7 september organiseert de Retailagenda i.s.m. DNWS een webinar over de positieve bijdrage van loyaliteitsprogramma’s aan winkelgebieden. Een loyaliteitsprogramma kan de binding met de bezoeker vergroten, waardoor consumenten meer besteden, vaker naar een winkelgebied gaan en er langer blijven. Maar hoe versterk je het contact met de bezoeker? En wat komt er bij het opzetten van een loyaliteitsprogramma kijken? Dit en meer komt aan bod tijdens het gratis webinar. Inschrijven kan hier.

Uit onderzoek blijkt dat consumenten steeds vaker dicht(er) bij huis willen winkelen. Daar ligt een kans voor winkelgebieden en ondernemers om inwoners aan zich te binden, zodat bestedingen, herhaalbezoek en verblijfsduur zullen stijgen. Begin 2019 is de Retailgenda i.s.m. DNWS gestart met het retailinnovatielab Loyaliteit. In verschillende gemeenten is al doende onderzocht hoe loyaliteitsprogramma’s de gunfactor van de bezoeker kunnen vergroten. Daarnaast hebben ondernemers geëxperimenteerd met een collectief loyaliteitsprogramma. Aan de hand van de praktijkervaring die is opgedaan in onder andere gemeente Nootdorp en in het Hypelab (Future-Proof Retail) wordt besproken wat de succesfactoren zijn en wat er bij het opzetten van een loyaliteitsprogramma komt kijken.

Vragen die onder meer aan bod komen zijn:

Tafelgasten

Jeroen de Wever, Jacqueline Arnoldy, Debby Leenen en Peter Hoogerwerf. Moderator: René Hendriks, Bureau Aan Zee.
Aangeboden door de Retailagenda, DNWS en Future-Proof Retail/Hypelab

Aanmelden

Aanmelden kan hier.

Webinarprogramma: Leren van living labs

De Retailagenda heeft de afgelopen jaren een aantal retailinnovatielabs opgezet om in de praktijk te kunnen experimenteren met vraagstukken die spelen in de retail. De onderwerpen lopen uiteen van loyaltyprogramma’s, sociale meerwaarde en online lokale platforms tot inventief ondernemerschap, circulaire retail en toepassen van robots in de retail. Dit najaar presenteert de Retailagenda i.s.m DNWS en Futureproof Retail in zeven webinars de uitkomsten van deze living labs. Deelnemers aan de labs en betrokken experts wisselen in een uur tijd hun opgedane kennis en praktijkervaring uit. Lees hier meer over de webinars, meteen aanmelden kan hier.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.