21 oktober 2016

Winkelpanden in Twente gaan in de opruiming

Het aantal vierkante meters winkeloppervlak in Twente moet drastisch omlaag, schrijft dagblad Tubantia. De leegstand van bestaande winkelpanden is in de hele regio enorm. De provincie Overijssel wil daarom voorkomen dat er meters bijgebouwd worden en tekende de provinciale RetailDeal om deze visie kracht bij te zetten. Bovendien krijgen gemeenten financiële hulp bij het verminderen van het aantal winkels.

De Herontwikkelingsmaatschappij Overijssel gaat daarbij een rol spelen. Deze HMO heeft miljoenen in kas die tot nu toe werden ingezet voor reorganisaties op bedrijventerreinen en de kantorenmarkt. Maar vanaf nu kan dat geld ook worden ingezet bij projecten die tot doel hebben het aantal vierkante meters winkels te verkleinen.
De situatie is in Overijssel beslist dramatisch te noemen, zo schrijft dagblad Tubantie. In totaal 8,4 procent van de beschikbare winkelpanden staat leeg, en daarmee scoort de provincie het op één na slechtst van heel Nederland. Alleen in Limburg is de situatie met 10,8 procent nog erger. De verwachting is bovendien dat de leegstand de komende tien jaar nog eens tien procent groeit.

Lees hier het hele artikel

Door: Angelique Kunst
Dit artikel is verschenen op Tubantia.nl

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.