18 januari 2019

Word gastgemeente voor een Retailagenda-intervisie!

Dit jaar gaat de Retailagenda acht intervisies organiseren rond actuele thema’s die in winkelgebieden en binnensteden spelen. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste gemeenten met een RetailDeal, die ruimschoots ervaring hebben op een van acht geselecteerde vraagstukken en die graag willen delen.  

Als gastgemeente faciliteer je de bijeenkomst, vertel je over de huidige stand van zaken, de aanpak en de lessons learned. We combineren de intervisie met een rondleiding door het centrum, zodat deelnemers en goed beeld krijgen van de situatie ter plekke. De datum wordt in overleg bepaald.

Acht geselecteerde thema’s

  1. Aandacht voor duurzaamheid. Hoe speel je als gemeente in op de klimaattransitie en wat betekent dit concreet voor winkelgebieden?
  2. Betere bereikbaarheid. Hoe zorg je voor een aantrekkelijk bereikbaarheid van je winkelgebied met aantrekkelijke parkeervoorzieningen en goede centrum route?
  3. Betrokkenheid grootwinkelbedrijf. Hoe zorg je als gemeente dat grootwinkelgebieden betrokken raken en blijven bij de ontwikkeling van een aantrekkelijk winkelgebied? En hoe zorg je dat grootwinkelbedrijven jouw winkelgebied aantrekkelijk blijft voor grootwinkelbedrijven?
  4. Succesvolle subsidies. Welke Stimuleringsmaatregelen en -subsidies werken wel en niet?
  5. Big data. Wat kan je als gemeente met Big data en hoe maak je deze toegankelijk voor alle stakeholders?
  6. Lokale arbeidsmarkt. Welke rol kan je als gemeente spelen om de arbeidsmarkt voor retail te optimaliseren? Hoe betrek je onderwijs bij de lokale arbeidsmarkt problematiek? En hoe kan je ondernemerschap stimuleren?
  7. Vastgoed & transformatie. Hoe kan je als gemeente vastgoed betrekken en stimuleren om met de transformatie opgave aan de slag te gaan?
  8. Borging beleid. Hoe borg ik als gemeente het huidige (detailhandels) beleid zodat de uitvoer en visie niet onder druk komen te staan bij een nieuw college?

Interesse?

Interesse of nog vragen? Mail dan naar tessa.vosjan@retailland.nl of bel 06 53375601.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.