3 juli 2024

Vierde ronde Impulsaanpak winkelgebieden gesloten: 41 gemeenten dienen aanvraag in

Op 1 juli om 12.00 uur sloot het vierde indieningstijdvak voor de specifieke uitkering Impulsaanpak winkelgebieden. In totaal hebben 41 gemeenten een projectvoorstel ingediend.

Het gaat om een mix van kleine en grotere gemeenten verdeeld over het hele land. De aanvragen hebben betrekking op de aanpak van een enkele winkelstraat tot het versterken van het kernwinkelgebied.

De totale budgetaanvraag voor deze ronde bedraagt 87 miljoen euro. Daarmee is de vraag hoger dan het beschikbare budget van 22 miljoen euro. Hiermee wordt duidelijk dat deze regeling in een behoefte voorziet. De projectvoorstellen worden de komende tijd beoordeeld door analisten en de commissie, waarna een ranking wordt opgesteld. De aanvragen die het hoogst eindigen komen het eerst in aanmerking voor financiering, tot het beschikbare budget is uitgeput. Naar verwachting eind november bekendgemaakt welke gemeenten financiering ontvangen en kunnen starten met het transformeren van hun winkelgebied.

Meer informatie
Bekijk hier de resultaten van de voorgaande rondes. Stuur uw vragen over het programma Impulsaanpak naar het mailadres iw@rvo.nl.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.