2 mei 2022

9 mei: start eerste aanvraagronde Impulsaanpak Winkelgebieden

Op maandag 9 mei 2022 om 9.00 uur is de regeling Impulsaanpak Winkelgebieden geopend. Tot en met 30 mei kunnen gemeenten een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van het Rijk voor de aanpak van een centraal winkelgebied of een binnenstedelijke winkelstraat.

De regeling van de Rijksoverheid is open van 9 mei 2022 09:00 uur tot en met 30 mei 2022 12:00 uur. De aanvraagprocedure staat online op de site van RVO. Gemeente kunnen hun projectaanvraag online indienen, hiervoor dient te worden ingelogd eHerkenning. Om een indruk te krijgen van de benodigde gegevens voor de aanvraag staat er een voorbeeld van het aanvraagformulier op de site.

FAQ Impulskamers

Ter voorbereiding op de aanvraagprocedure heeft RVO in april een reeks impulskamers georganiseerd. Gemeenten die van plan zijn om een aanvraag in te dienen, konden tijdens deze impulskamers gebruik maken van de kennis van onafhankelijke experts om vragen over een projectplan voor te leggen. 43 gemeenten hebben van die mogelijkheid gebruik gemaakt. De vragen die daarbij zijn gesteld zijn verzameld, beantwoord en samengevat in een FAQ.
Er zijn vragen gesteld over onder andere:

Download hier de FAQ n.a.v. de impulskamers

Publicatie Staatscourant

Op 22 april is de regeling gepubliceerd in de Staatscourant.
Download hier de publicatie

Vragen over Impulsaanpak Winkelgebieden? 

Stuur een mail naar iw@rvo.nl.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.