18 maart 2020

Coronavirus en binnensteden en kernen

Nederland is in de greep van het coronavirus dat nu al een enorme impact heeft op binnensteden, kernen en winkelgebieden. Hoe de toekomst wordt, is door niemand nog te overzien. Wij volgen als Retailagenda alle ontwikkelingen op de voet. Als wij relevante en concrete informatie hebben die voor gemeenten en winkelgebieden van belang is, zullen we die via onze communicatiekanalen en die van onze partners delen.

Het zal meer dan ooit nodig zijn om de krachten te bundelen en samen te werken aan het herstel van binnensteden en kernen. De Retailagenda zal die rol uiteraard op zich blijven nemen. We zullen relevante partijen bij elkaar brengen, kennis delen, oplossingen collectief uitwerken en als het onnodig is nieuwe tools ontwikkelen. Net zoals we  in de voorgaande jaren hebben gedaan. We hebben elkaar harder nodig dan ooit om deze crisis het hoofd te kunnen bieden.
Op dit moment bieden overheden en brancheorganisaties acute hulp en worden alle zeilen bijgezet om een economische ramp voor vele ondernemers en retailers  te voorkomen. Als de ergste storm geluwd is, zal de Retailagenda in actie komen om met alle stakeholders gezamenlijk aan de toekomst te werken.

Wij wensen iedereen die op welke manier dan ook wordt getroffen door het coronavirus heel veel sterkte. Om met de woorden van Rutte te spreken: “Samen komen we deze moeilijke periode te boven.”

Praktisch links

Wij verwijzen voor nu naar deze links met informatie voor ondernemers en gemeenten:

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.