2 december 2016

De Europese Commissie biedt steun aan ontslagen personeel

De Europese Commissie wil geld vrijmaken voor steun aan achthonderd ontslagen werknemers in de detailhandel in Drenthe en Overijssel. Deze hulp aan medewerkers ligt in de lijn van de afspraken van de Retailagenda om ontslagen personeel weer aan een baan te helpen.

Het gaat om € 1,8 mln voor ondersteuning bij het zoeken naar nieuw werk. Het geld komt uit het Europese Globaliseringsfonds. Aanleiding voor de aanvraag was de recente ontslaggolf in de detailhandel als gevolg van de reeks faillissementen. Het bedrag komt ten goede aan oud-medewerkers van Aktiesport, Dolcis, Manfield, Perry Sport, Scapino en V&D. De Europese Commissie signaleert dat de detailhandel een belangrijke werkgever is in Drenthe en Overijssel. Nederland heeft zelf in Brussel aangeklopt voor financiële steun. Bij het project zijn gemeenten, het UWV, vakbonden FNV en CNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW betrokken. De andere EU-landen en het Europees Parlement moeten er nog mee instemmen.
Ook de Retailagenda zet zich in om ontslagen personeel weer aan een baan te helpenVia de website www.loopbaansupportdetailhandel.nl kunnen medewerkers die hun baan kwijt zijn geraakt terecht hulp en advies.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.