8 november 2018

Deli Scene: nieuwe trekker voor binnenstad Venlo

Sinds eind oktober 2018 heeft Venlo er met Deli Scene een belangrijk hotspot voor studenten bij. Deze ontmoetings- en studieruimte voor jongeren is een oplossing voor de leegloop in de binnenstad. Op 29 oktober heeft Marijke van Hees, voorzitter Retailagenda, de Deli Scene officieel geopend.

Deli Scene Beej Benders is de nieuwe ontmoetings- en studieruimte voor jongeren in de Venlose binnenstad, Er worden ook workshops, lezingen en andere activiteiten georganiseerd. Het idee voor deze ontmoetingsruimte is afkomstig van Daphne Hermans, de winnares van de Retailchallenge X, een wedstrijd onder studenten van Zuyd Hogeschool en Maastricht University. Deze, mede door de provincie en MKB-Limburg georganiseerde, wedstrijd had als vraagstelling: “Hoe kunnen we de jongeren meer binden aan de Limburgse binnensteden?”. Voor Venlo speelt Deli Scene een belangrijke rol in het weer levendig maken van het centrum.

Ook ZZP’ers kunnen gebruik maken van deze ontmoetingsruimte. Deli Scene bevindt zich op de eerste verdieping van Beej Benders, het nieuwe foodconcept van Geert Benders. De provincie, de gemeente Venlo, Beej Benders en MKB-Limburg hebben bijdragen geleverd aan de inrichting, de PR en marketing richting studenten en de eerste openingsactiviteiten. De Venlose binnenstad heeft er weer een trekker bij.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.