10 maart 2016

Eerste RetailDeals een feit

Den Haag, 18 november 2015 – Hoe houden we onze binnensteden en winkelgebieden ook in de toekomst aantrekkelijk? Een vraag die vandaag bij de Verkiezing Beste Binnenstad centraal staat. Programmaonderdeel van dit evenement is het tekenen van de eerste RetailDeals. In het bijzijn van minister Kamp tekenen ruim twintig gemeenten vandaag hun RetailDeal in de Grote Kerk in Den Haag. De koplopende gemeenten verklaren hiermee dat zij aan het werk gaan met de actiepunten uit de Retailagenda.

De Retailagenda werd in maart aan minister Kamp aangeboden en heeft als doel het creëren van een vitale winkelomgeving. Samenwerking tussen overheid, investeerders en retailers is de sleutel tot een vitale sector. Met het tekenen van een RetailDeal gaan gemeenten vanaf vandaag actief aan de slag in hun gemeente. Zij brengen belangrijke stakeholders bij elkaar om samen te komen tot een toekomstgericht beleid voor detailhandel en maken zich hard voor de uitvoering hiervan. Samen werken zij aan Ons Retailland.

De gemeenten (en regio’s) die vandaag een RetailDeal tekenen zijn de eersten die zich officieel aansluiten bij de Retailagenda en zich inzetten voor Ons Retailland. De koplopende gemeenten zijn: Alkmaar, Beverwijk, Breda, Ede, Geldrop-Mierlo, Gouda, Groningen, Haaksbergen, Hardenberg, Helmond, Hoeksche Waard Regio, Hilversum, Leidse Regio, Lochem, Meppel, Nijkerk, Nijmegen, Noordwijk, Rijswijk, Roermond, ’s-Hertogenbosch, Sittard-Geleen, Steenwijk, Tilburg, Venray, Zaanstad en Zandvoort.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.