17 januari 2019

Gezocht: twee deelnemers Retailinnovatielab “Micro hub meets smart business”

De Retailagenda is nog op zoek naar twee gemeenten die samen met de gemeente Purmerend willen deelnemen aan het Retailinnovatielab ‘Micro hub meets smart business.’

In Purmerend is het initiatief ontstaan om een micro hub te ontwikkelen in combinatie met een online lokaal winkelplatform. Deze living lab koppelt slimme stadsdistributie aan de kansen van een webshop. Ondernemers met een fysieke winkel worden volledig ontzorgd met de afhandeling van hun online verkopen via het platform. Dit initiatief moet ervoor zorgen dat lokale winkels meer omzet gaan genereren. Winkelvastgoedeigenaren kunnen hun leegstaande winkels verhuren met de garantie dat deze aangesloten worden op het stadsdistributienetwerk, inclusief lokaal online winkelplatform. Hierdoor wordt het aantrekkelijk voor ondernemers om zich in Purmerend te vestigen. Een bijkomend voordeel is dat doordat Purmerenders hun online aankopen doen bij ondernemers uit Purmerend deze bestedingen het winkelgebied te goede komen. Het gevolg is minder leegstand en een aantrekkelijk centrum waar meer mensen naar komen.

Doe mee met het retaillinnovatielab

Misschien heeft uw gemeente vergelijkbare plannen en heeft u interesse om deel te nemen aan dit lab. De Retailagenda zal met de drie gemeente kijken naar de middelen die nodig zijn om de plannen uit te voeren. De Retailagenda stelt hiervoor een budget beschikbaar en kijkt met de lokale partners naar de implementatie- en financieringsmogelijkheden.
Aanmelden kan tot 25 januari.
Interesse of nog vragen? Mail dan naar tessa.vosjan@retailland.nl of bel 06 53375601.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.