2 maart 2018

International City Retail Experience 2018/ 5 april

Op 5 april vindt in Hoogeveen de International City Retail Experience 2018 plaats. Het centrale vraagstuk is: hoe maken we onze winkelkernen en binnensteden weer vitaal? Ook de Retailagenda komt aan bod.

Het congres is de afsluiting van Retailink, een Europees programma waarin tien middelgrote steden innovatieve strategieën hebben ontwikkeld voor vitale binnensteden. De congresdeelnemers komen uit heel Europa.

Staatssecretaris Mona Keijzer geeft in het ochtendprogramma een toelichting op de Retailagenda. Nederland loopt voorop in Europa als het gaat om een aanpak rond de uitdagingen van retail in gemeenten. Henk Brink, gedeputeerde in de provincie Drenthe, gaat in de op de rol van de provincie bij het toekomstbestendig maken van stadscentra en dorpskernen.

Twee jaar geleden is Hoogeveen in dit  Europese programma gestapt, waarin gemeenten hun aanpak om hun binnensteden weer vitaal te maken hebben besproken en getoond. Hoogeveen heeft in dit Europese verband hun wijze van samenwerking en aanpak zoals in het Kom-In-Actie-Traject tot stand is gekomen gepresenteerd.

Op de website staat een overzicht van de sprekers, het conceptprogramma en meer informatie.
In schrijven kan hier.
Voor vragen: Gert Bolkesteijn, g.bolkesteijn@dewoldenhoogeveen.nl, 06-27004197.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.