7 juni 2024

Kom langs bij de Retailagenda op PROVADA, 11 & 12 juni

Plannen om naar PROVADA te gaan? Kom dan ook naar de presentaties van de Retailagenda en City Deal Dynamische Binnensteden.
Op dinsdag 11 en woensdag 12 juni zijn we te gast op het kennisplein van KERN met in totaal 3 presentaties. We gaan- in twee sessies – in op het thema ondermijning. Wat is het? Wat kun je er aan doen? Daarbij vertelt politie Amsterdam over hun succesvolle aanpak in de Haarlemmerbuurt.
Ook praten we met vastgoedontwikkelaars uit Roosendaal en Spijkenisse en de gemeenten over de kracht van lokale investeerders bij transformatie-opgaven.

Kennis en inspiratie opdoen? Kom dan bij zeker bij ons langs!

Bekijk hieronder ons programma.

Dinsdag 11 juni: 12-13 uur
Wake up call ondermijning: het (h)erkennen van de parallelle vastgoedwereld.

Waar onderwereld en bovenwereld elkaar raken, wordt ondermijning een probleem. Hoe weet je of er sprake is van ondermijning?
Jos Sentel, programmacoördinator van de City Deal, geeft een korte toelichting op de relevantie van het thema. Daarna gaan Jonas Stuurman (onderzoeker bij Avans Hogeschool en projectleider Kennis & Expertise bij Ministerie BZK) en Lukas Verbiesen (Regionale Informatie- en Expertisecentrum Amsterdam) inhoudelijk in op het fenomeen: wat is ondermijning het eigenlijk? Hoe kun je het herkennen? Op welke wijze frustreert het de aanpak van centrumgebieden? Na deze presentaties volgt een gesprek met het publiek.

Georganiseerd door CityDeal Dynamische Binnensteden. Locatie: het kennisplein van KERN, standnummer 12-65

 Dinsdag 11 juni: 13-14 uur
Van betrokkenheid tot barrières; het benut je de kracht van lokale investeerders

Lokale vastgoedpartijen hebben vaak een andere positie in een centrumgebied dan grote institutionele beleggers; ze hebben meer betrokkenheid en meer binding met de gemeente en de plek waar ze zitten. Wat betekent dit voor de keuzes en risico’s die zijn nemen? En hoe zorg je voor een optimale samenwerking tussen investeerders en gemeente?
We praten hierover met Joost Konings, directeur van vastgoedontwikkelaar Koningvest Vastgoed uit Roosendaal en gaan in gesprek over de samenwerking in Spijkenisse met Iddo Ketel, accountmanager Stadscentrum Spijkenisse en Edwin Dickhof en Steven Manhave van Manhave Vastgoed die actief zijn deze gemeente. Het publiek krijgt alle ruimte om hun praktijkervaring te delen.

Georganiseerd door de Retailagenda en de regeling Impulsaanpak Winkelgebieden.  Locatie: het kennisplein van KERN, standnummer 12-65

 Dinsdag 11 juni: 15.15 -16.00 uur
Overhandiging Inspiratiedocument Duurzaamheid Retail
RND, CBL, INRetail, Vakcentrum, IVBN, Vastgoedoverleg en Vastgoed Belang lanceren tijdens PROVADA het Inspiratiedocument Duurzaamheid Retail. Met dit document willen deze koepelorganisaties van huurders en verhuurders niet alleen inspireren, maar ook ambitie en urgentie toevoegen aan de verduurzaming van de winkelvastgoedsector. Het document wordt overhandigd aan Marijke van Hees, voorzitter van de Retailagenda, van 15.15-16.00 uur in de stand van a.s.r. real estate.G

Georganiseerd door RND, CBL, INRetail, Vakcentrum, IVBN, Vastgoedoverleg en Vastgoed Belang. Locatie: stand (stand 21) van a.s.r. real estate in hal 11 

Woensdag 12 juni: 14 -15 uur
Call to action ondermijning: Het gebeurt omdat het kan, wat doe je eraan?
Je hebt een vermoeden dat er in een winkel of woning sprake is van ondermijning. Maar dan? Wat kun je er vervolgens aan doen? Politie Amsterdam heeft een strategie ontwikkeld in de Haarlemmerbuurt om ondermijning aan te pakken. Hier maken agenten uren vrij om zichtbaar te zijn in de buurt en op verdachte zaken af te stappen. Van tassen controleren, tot auto’s aanhouden en winkels binnenstappen. Binnen de wettelijke kaders die daarvoor zijn.Deze aanpak van ondermijning is vanaf dag één een succes, met een miljoenenopbrengst aan drugs en andere illegale zaken als resultaat.
Tijdens deze sessie vertellen betrokken politie-agenten over hun aanpak en praktijkervaring en geven ze praktische tips aan eigenaren en gemeenten. Het publiek kan vragen stellen en vertellen over hun eigen ervaring.
Georganiseerd door de Retailagenda i.s.m. Politie Amsterdam. Locatie: het kennisplein van KERN, standnummer 12-65

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.