23 februari 2022

Koopstromenonderzoek Randstad en Noord-Brabant 2021

In februari is het Koopstromenonderzoek (KSO) Randstad en Noord-Brabant 2021 gepresenteerd. Het koopstromenonderzoek brengt het koopgedrag en gebruik van horeca in de vier provincies in kaart.

Het Koopstromenonderzoek Randstad en Noord-Brabant 2021 brengt het consumentengedrag in beeld van inwoners van provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. In de rapportage is voor het eerst ook gekeken naar de functie van horeca, ontspanning en dienstverlening in centrumgebieden. Koopstromenonderzoeken zijn voor provincies van essentieel belang voor het opstellen van een effectief toekomstbestendig detailhandelsbeleid.
Het rapport is getiteld ‘Winkelen in veranderende tijden’. Het onderzoek staat nadrukkelijk stil bij de impact van de coronacrisis op bezoekersstromen en het koopgedrag van consumenten in de twee jaar dat winkels, horeca en cultuur te maken hebben gehad met gedeeltelijke sluiting, tal van beperkende coronamaatregelen (mondkapjes, reserveringen, QR-codes e.d.) en lockdowns.
Ook de manier waarop klanten/ consumenten boodschappen doen en winkelen en het effect op de perspectieven voor de detailhandel, horeca en ontspanning zijn onderzocht.

Aan het onderzoek deden ruim 186 duizend inwoners mee. Het veldwerk vond plaats tussen september en oktober 2021. In het rapport staan de belangrijkste resultaten op hoofdlijnen. Meer details, onder meer informatie per gemeente, woonkern en winkelgebied, staan op www.kso2021.nl.

Blog DWNS
Met het KSO2021 is er grote hoeveelheid informatie beschikbaar gekomen voor winkelgebiedsprofessionals. Op de website van DNWS geeft een Anouk Smeltink (Bureau AnalyZus) tips voor het toepassen van de data en indicatoren uit het onderzoek.

Download hier rapport

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.