1 juni 2023

Krappe arbeidsmarkt: INretail introduceert pop-up banenwinkel in Deventer

Winkels zitten te springen om medewerkers. Als antwoord op de krappe arbeidsmarkt heeft INretail op 1 juni in Deventer de eerste pop-up Banenwinkel geopend. Een landelijke primeur! Hier kunnen ondernemers en toekomstige retailtoppers kunnen elkaar er ontmoeten, deelnemen aan workshops, talenten testen doen en coaching gesprekken voeren.

De pop up banenwinkel brengt werkgevers en werkzoekenden bij elkaar. De winkel dient daarnaast als inspiratie om te laten zien ‘wat het vak zo mooi maakt en wat de retail non-food biedt’. Lokale ondernemers kunnen er bovendien hun vacatures delen en werkzoekenden kunnen zich presenteren op de ‘wall of talent’.

De pop-up Banenwinkel is de eerste in een serie van meer. Ook in andere steden worden samen met lokale ondernemersorganisaties plannen uitgewerkt voor een tijdelijke banenwinkel. “We trekken zes weken lang samen met lokale ondernemersorganisaties alles uit de kast om te laten zien dat werken in een winkel geweldig is’, aldus INretail-directeur Jan Meerman. “Voor werkgevers is dit een uitgelezen kans om op een andere manier potentiële werknemers te ontmoeten en medewerkers te stimuleren hun kwaliteiten verder te ontwikkelen.

De pop-up banenwinkel is van 1 juni tot en met 8 juli te vinden in de Korte Bisschopstraat te Deventer en is open van woensdag t/m zaterdag van 9.00  tot 17.00 uur.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.