26 juli 2016

Loopbaansupport Detailhandel slaat aan

Eind april is het project Loopbaansupport Detailhandel van start gegaan. Het project heeft als doel mensen in de detailhandel te ondersteunen met hun zoektocht naar nieuw werk; een actueel probleem met het oog op de (grote) faillissementen waar de retail mee te maken heeft.

Het project biedt medewerkers hulp in de vorm van een website, supportlijn, een coachteam en workshops. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met het UWV, CNV, FNV en Detailhandel Nederland. Er is intensief contact met de HR-managers en/of curatoren rond de faillissementen van onder andere Scheer & Foppen, Mc Gregor, Mitra, V&D, een aantal winkels van Perry Sport, Dixons, Dolcis, Scapino, Schoenenreus en Halfords. Medewerkers van genoemde bedrijven krijgen vanaf dag één ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan. Daarnaast bespreken sociale partners op reguliere basis ontwikkelingen in de sector en proberen zij schade te voorkomen of te verminderen die ontstaat doordat mensen als gevolg van faillissementen langer een uitkering nodig hebben.

Media-aandacht
De opstart is niet onopgemerkt voorbij gegaan in de media met onder andere een primeur in de Telegraaf, een ANP-bericht dat zowel landelijk als regionaal is overgenomen, een interview met Business News radio en aandacht in het Financieel Dagblad. Daarnaast zijn er berichten verschenen over het project op een behoorlijk aantal nieuwswebsites.
Loopbaansupport Detailhandel streeft er naar om steeds meer een begrip te worden voor mensen die in de Detailhandel ontslagen worden. De komende tijd worden diensten verder aangepast, zodat ze goed aansluiten op de behoefte van mensen die hulp nodig hebben.
Bekijk hier de publiciteit in BNRTelegraaf en Financieel Dagblad.
www.loopbaansupportdetailhandel.nl

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.