4 juni 2018

NRW Retailplein op Provada

Dit jaar staat er drie dagen lang weer een zeer gevarieerd programma op het NRW Retailplein op de PROVADA. Met kennissessies , paneldiscussies en workshops over vele actuele onderwerpen die spelen binnen de retailsector.Met bijdragen van NRW en partners van de Retailagenda.
Voor alle andere sessies ben je van harte uitgenodigd. Inschrijven kan via de website van PROVADA, maar is niet verplicht. Kom vooral langs en neem plaats! Maximaal 50 plaatsen per sessie.

Hieronder in het kort het programma. Of download hier onze handige flyer.
Graag ontmoeten wij je op ons NRW Retailplein (stand 11.26)!

DINSDAG 5 juni
8.30 -10.00 Ontbijtsessie met oa Frank Quix van Q&A over ‘Digital Impact on Retail’ en de bekendmaking van de nominaties NRW Jaarprijs 2018 door René Vierkant.
Voor dit ontbijt is helaas het maximaal aantal aanmeldingen bereikt.

11.00 -12.00 De Retail Road Map van Locatus door Gert-Jan Slob en Gerard Zandbergen (Locatus) en Corné Mulders (Blokker) met betrekking tot locatiebeleid.

12.00 -13.00 Supermarktlocaties: trends en ontwikkelingen door Tjerk van Leusden (Supermarkt & Ruimte / SuperVastgoed), inclusief lunch.

13.00-13.45 Tessa Vosjan (INretail/Retailagenda) Retail 2030; Shifts in Retail; Wat betekent dit voor retail vastgoed?

14.00 –14.45 Van Syntrus Achmea zal Jos Sentel (manager Strategy & Research) presenteren ‘Winkelplekken met betekenis – Hoe specifieke retailoplossingen kunnen helpen om plekken in de stadvooruit te helpen!’

15.00 –15.45 Lancering NRW Kennis & Innovatie award met aansluitend een paneldiscussie over het belang van toegepast onderzoek voor onze sector

16.00 – 16.45 Landelijke pilot ‘De Gastvrije Binnenstad’ door Pascal Spijkerman, (Stad & Co). Centraal staat hoe in 4 pilotsteden van de Retailagenda succesvoller kunnen worden door het verbeteren van het gastheerschap en het versterken van de sociale meerwaarde.

WOENSDAG 6 juni
11.00 – 12.00 Bjørn Brink van CBRE opent met de presentatie Calibrate in de retailsector.

12.00 –13.00 Lunchsessie met Sabina Erftemeijer van Q&A en een demo van de Store of the Future: hét retail innovatie lab van Nederland.

13.00 –13.45 Transformatie van Winkelvastgoed – Bart Stek (Colliers) heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar transformatie van winkelvastgoed in Nederlandse binnensteden. Waar zit de pijn van de structurele leegstand van ongeveer 1 miljoen m2? Waar liggen er kansen voor transformatie?

14.00 –14.45 Syntrus Achmea met Boris van de Gijp – ‘Waarde toevoegen aan winkels‘. De juiste investeringen zorgen voor financieel en maatschappelijk rendement. Syntrus Achmea laat aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien hoe investeringen in winkels bijdragen aan een verbetering van de stad en tegelijkertijd zorgen voor een passend financieel rendement voor haar investeerders.

15.00 -15.45 ‘Op weg naar een Vitale Buitenstad’ is een presentatie van projectleider Toine Hooft, Bureau Stedelijke Planning. Welke koers leidt tot een duurzaam Vitale Buitenstad? En welke instrumenten zijn er om die Vitale Buitenstad te creëren? Denk mee en discussieer mee.

DONDERDAG 7 juni
11.00 – 12.00 Hoe krijg je vastgoedeigenaren in beweging en hoe realiseer je een toekomstbestendig en compact centrum? Samenwerken in Winkelgebieden. Een belangrijk thema vanuit de Retailagenda.Sandra Suijkerbuijk (Kadaster) en Wietse Bruinsma (Gemeente Bodegraven-Reeuwijk) laten aan de hand van de casus Bodegraven zien hoe je dit kunt aanpakken.

12.00 – 12.45 Een duopresentatie door Platform Duurzaam Winkelvastgoed met Rachelle Vingerhoeds (HbCapital) en Thomas Metz ( DGBC). Hoe ziet de roadmap eruit op weg naar een ‘Parisproof’ winkelvastgoedsector.

13.00 – 13.45 Een presentatie over Retail en Vastgoed door Charlotte Oude Reimer van Vedis met Arjen Ouwehand – Senior Vastgoedmarktanalist en Jos Voss – Sectorspecialist Retail Rabobank.

14.00 -14.45 Presentatie Retail Innovations: Ontdek de meest innovatieve en bijzondere retailers wereldwijd, door Kim Ellerman van Q&A.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.