30 april 2022

Retailagenda aanwezig bij het ‘Woningbouw en Retailcongres op 12 mei in Zwolle

Op 12 mei 2022 wordt in Zwolle het Woningbouw- en Retailcongres georganiseerd. De Retailagenda is onderdeel van het programma en gaat in op het onderwerp transformatie.

SBO (Studiecentrum voor Bedrijf en Organisatie) organiseert op 12 mei samen met de provincie Overijssel het Woningbouw Congres. De woningmarkt staat enorm onder druk. De komende jaren moeten er ongeveer een miljoen extra woningen gebouwd worden. De groei van de woningvoorraad brengt uitdagingen met zich mee: het aanbod moet versneld vergroot worden binnen de bestaande bouwplannen en de plancapaciteit voor de (middel-) lange termijn vergroot. Hoe benutten we de bestaande voorraad? En hoe maken we de woningen betaalbaar voor alle huishoudens? Daarbij moet ook nog eens rekening gehouden worden met de verduurzamingsopgave én de leefbaarheid

Tijdens de opening zal gedeputeerde Monique van Haaf meer vertellen over de projecten waar provincie Overijssel mee bezig is. Zij gaat in gesprek met een aantal vertegenwoordigers van de verschillende belangrijke sectoren en spreekt onder andere met Retailagenda-voorzitter Marijke van Hees. De Retailagenda volgt de Overijsselse aanpak op de voet om opgedane kennis met andere provincies te delen.

Kennistafel lokale transformatie.

Om 11 uur starten de Exchanging knowledge tafels, deelnemers kunnen kiezen uit verschillende onderwerpen. Tijdens deze interactieve sessie geeft Dave Mayenburg, projectmanager ruimtelijke economie bij de gemeente Rotterdam, uitleg over de Kennistafel Lokale Transformatie, die onderdeel is van het programma van de Retailagenda. Deze kennistafel wordt gevormd door twaalf gemeenten die onder leiding van gemeente Rotterdam hun learnings op het gebied van transformatie delen.
Exchanging knowledge tafels: aanvang 11.05 en 12.45 uur

Impulsaanpak Winkelgebieden

Jacques de Win, adviseur Retailagenda bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, geeft tijdens het congres uitleg over de Impulsaanpak Winkelgebieden. Deze regeling stelt 100 miljoen euro beschikbaar over een periode van vier jaar om de transformatie van (delen van) winkelgebieden op gang te brengen. Gemeenten kunnen vanaf 9 mei een aanvraag indienen voor een speciale uitkering (spuk).
Open your mind sessies, aanvang 13.15 uur

Meer informatie

Datum: 12 mei
Aanvang: 9.00 uur – start programma 9.30 uur
Locatie: Lumen, Zwolle
Tickets: 499 euro excl. Btw voor: Gemeenten, provincies, rijksoverheid, brancheverenigingen, vervoerders, bouwbedrijven en onderwijsinstellingen

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden voor het congres.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.