12 mei 2021

Retailagenda deelt succesfactoren voor transformatie tijdens het Rotterdams Transformatiecongres op 20 mei

Op donderdag 20 mei 2021 organiseert de gemeente Rotterdam het Rotterdams Transformatiecongres. De Retailagenda presenteert de belangrijkste do’s en dont’s bij de transformatie-opgave. Schrijf je hier in.

Tijdens het Rotterdams Transformatiecongres presenteert Brigit Gerritse, programmamanager van de Retailagenda, de belangrijkste do’s en dont’s bij de transformatie-opgave. Aan de hand van de casus Hillegersberg gaat Mirjam Jebbink van het Kadaster in op de vraag hoe je vastgoedeigenaren daarbij betrekt. De sessie start om 11.20 uur.

De Retailagenda heeft vanaf het begin ingezet op het compacter en sterker maken van centrum- en winkelgebieden. Transformatie speelt hierbij een belangrijke rol. In de praktijk blijkt dit een zeer complex proces. Toch zal transformatie juist de komende periode urgenter zijn dan ooit. De Retailagenda heeft een intensief reviewtraject doorlopen om na te gaan op welke wijze transformatie versneld kan worden. Met een team van 25 uiteenlopende experts zijn in 2019 elf verschillende type gemeenten en één provincie bezocht voor alle relevante facetten van de transformatie-opgave.

Publicatie: Wat werk wel, wat werkt niet?

De geleerde lessen staan in de publicatie ‘Lokale transformatie in beeld’ en worden tijdens het transformatiecongres besproken.

Casus Hillegersberg

Bekijk hier hoe in Hillegersberg succesvol wordt samengewerkt tussen retail, vastgoed en de gemeente.

Aanmelden congres

Schrijf je hier in.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.