Regionaal overleg

4

Geen enkele partij in Nederland kan de transitie van de retailsector alleen oppakken. Dat zult u als gemeente ook ervaren. Landelijke, regionale en lokale partijen, zowel overheden als de markt, moeten samenwerken om winkelgebieden toekomstbestendig te maken. Daarbij ligt
Provincies nemen de regie in regionale samenwerking en afstemming en zetten (ruimtelijke) instrumenten in om vitale en toekomstbestendige winkelgebieden te realiseren en winkelleegstand tegen te gaan en te voorkomen. Beslissingen van uw gemeente kunnen nadelig uitpakken voor de buurgemeenten. De rol van de provincie is om alle partijen bij elkaar te brengen en proberen een situatie te creëren die voor alle belanghebbenden – winkeliers, vastgoed, gemeenten en consument- gunstig is. Om dit doel kracht bij te zetten hebben alle provincies in oktober 2016 een RetailDeal getekend.
Provincies spannen zich op uiteenlopende manieren in om verschillende partijen bij elkaar te brengen:

Onderstaande links/downloads geven een indruk van de maatregelen die provincies nemen en welke invloed dit heeft op het lokale detailhandelsbeleid:

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.