Op maandag 21 september organiseert de Retailagenda i.s.m Future-Proof Retail en de Haagse Hogeschool een webinar over (lokaal) ondernemerschap. In tijden van crisis is het voor retailers essentieel om zich snel aan veranderingen te kunnen aanpassen. Door deel te nemen aan een retaillab kun je als ondernemer de nodige kennis en vaardigheden ontwikkelen. In het webinar hoe samenwerken in een lab daarbij een katalysator kan zijn.
Om je als ondernemer snel te kunnen aanpassen aan veranderingen moet je beschikken over kennis, een actieve houding en bepaalde talenten en vaardigheden. Hoe wendbaar en inventief ben je als individuele ondernemer en als collectief wanneer het erop aankomt? Waar ben je goed in of waar zit ruimte voor ontwikkeling? Wat zijn jouw talenten en sluiten deze aan bij de gekozen aanpak en verdienmodel? Door deel te nemen aan een retaillab kun je je ondernemerschap verbeteren. Daar kun je leren van collega-retailers, experts en studenten, nieuwe inzichten vergaren, ideeën of toekomstscenario’s testen bij je klant en concrete handreikingen krijgen om je onderneming en jezelf verder te blijven ontwikkelen. Kortom: zo kun je elkaar naar een hoger plan tillen.
Future-Proof Retail heeft afgelopen twee jaar in lokale wijkwinkelgebieden diverse ‘Eerste Hulp bij Retail’-labs georganiseerd. EHBR(etail) is een mobiel onderzoekslab dat naar de retailer toe komt. In dit verplaatsbare lab doen hbo-studenten, onderzoekers en het bedrijfsleven samen innovatief onderzoek en ontwikkelen zij praktische tools.
In dit webinar vertellen we over de concrete resultaten en uitkomsten en waarom samenwerken in een lab loont. Aan bod komen onder andere ervaringen van ondernemers en centrummanagers en voorbeelden van succes- en faalfactoren. Uiteraard delen we praktische tips en tricks om zelf een retaillab te op te zetten en aan de slag te gaan.
Tafelgasten:
Ronald Visser
Opleidingsmanager Ondernemerschap & Retail Management (ORM) aan De Haagse Hogeschool en vanuit deze rol lid van het landelijk overleg ORM.
Ronald is naast opleidingsmanager ook onderzoeker met betrekking tot entrepreneurship. De rol van Ronald is essentieel voor het ontwikkelen van innovatief retail- en ondernemerschapsonderwijs. Hij zet studenten, docenten en onderzoekers structureel in bij het EHBR-lab om samen met ondernemers te werken aan kennis en vaardigheden en zo toekomstige retailers toekomstbestendig op te leiden, passend bij de behoeften van een snel veranderende wereld.
Arjen Elderson
Voorzitter Winkeliersvereniging en retailer (Zoe & Max)
Winkelgebied Julianabaan in de gemeente Leidschendam-Voorburg
Arjen was deelnemer van een EHBR-lab (Eerste Hulp bij Retail) in 2019. Hij heeft als voorzitter van de winkeliersvereniging de handschoen opgepakt en gaat met een volgend lab (het HYPE Lab) door, zodat er structureel gewerkt blijft worden aan ondernemerschap bij de individuele retailer en het collectief van het gebied.
Carlissa Remmerswaal
Beleidsmedewerker Retail, afdeling Economie, Gemeente Den Haag
Dienst Stedelijke Ontwikkeling
Gemeente Den Haag zat aan de tekentafel bij het ontwerpen van de uiteindelijk succesvol gebleken labformule EHBR. Binnen twee winkelgebieden (Mariahoeve & Weimarstraat) heeft Carlissa de mogelijkheden gecreëerd en waar nodig gefaciliteerd in nauwe samenwerking met de ondernemers en de Haagse Hogeschool. Haar rol was van grote waarde bij het ontwikkelen van dit lab en bij het ontwikkelen van ondernemerschap in lokale winkelgebieden.
Heleen Geerts
Projectleider Future-Proof Retail (met 11 retail labs).
Tijdens Future-Proof Retail heeft Heleen in 2018/2020 als labcoördinator vijf EHBR-labs gecoördineerd, gericht op het ontwikkelen van ondernemerschap.
Dit webinar wordt aangeboden door de Retailagenda, Future-Proof Retail en de Haagse Hogeschool.
Webinarprogramma
De Retailagenda organiseert dit najaar een reeks webinars over actuele retailvraagstukken. Bekijk hier het hele programma.