22 oktober 2021

Week van de transformatie – start 29 november

LET OP: het programma van de Week van de transformatie is aangepast. Er is nu alleen een online bijeenkomst, de excursies zij in verband met de verscherpte coronamaatregelen geannuleerd. 

De Retailagenda, het programma Stedelijke Transformatie, KERN en Platform31 organiseren op maandag 29 november een uitgebreide online bijeenkomst waarin de transformatie van winkelgebieden van alle kanten wordt belicht.

Winkelgebieden hebben te maken met een groeiende leegstand. De coronacrisis versnelt dit proces nog verder. De impact van leegstand is meer dan alleen een pand dat ongebruikt blijft. Het betekent verschraling van het kwalitatieve aanbod en het afnemen van de leefbaarheid en veiligheid en vatbaarheid voor ondermijnende activiteiten zijn daarvan voorbeelden. Transformatie van winkelgebieden is een van de manier om deze problemen structureel het hoofd te bieden.
De Retailagenda, het programma Stedelijke Transformatie, KERN en Platform31 organiseren gezamenlijk op maandag 29 november van 9.30 tot 12.00 uur een uitgebreid webinar waarin we de transformatie van winkelgebieden onder de loep nemen. Het openingswoord wordt gedaan door Retailagenda voorzitter Marijke van Hees.

Winkelgebieden
Tijdens het online bijeenkomst staan drie gebieden centraal die een strategie voor de aanpak van winkelgebieden hebben ontwikkeld: Schalkwijk-Noord in Haarlem, Arendshof 2 in Oosterhout en de binnenstad van Hengelo. Lees hier meer over de problematiek en aanpak van deze gebieden.

Transformatie-Agenda

Transformatie is een van de drie strategische pijlers van de routekaart van de Retailagenda richting 2025. Voor de Transformatie-Agenda werkt de Retailagenda samen met haar partners om initiatieven te starten, onderzoek te doen en praktijkervaring en kennis breed te delen.
Eerder onderzoek naar de succesfactoren van transformatie is te lezen in de rapportage Lokale Transformatie: Wat werkt wel? Wat werk niet?

Meer informatie & aanmelden

Op de website van Stedelijke Transformatie staat meer over bijeenkomst, de drie gebieden, het volledige programma en het aanmeldformulier.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.