16 april 2023

Winnaars (v)mbo Skillswedstrijden barsten van de ambitie

Jaarlijks worden door WorldSkills Netherlands de Skills Heroes georganiseerd: vakwedstrijden voor het mbo. De grootste talenten mochten hun kunsten nogmaals showen tijdens Skills The Finals (in maart jl. Wij blikken terug met drie jonge winnaars: Lars, Britt en Sanne die uitkwamen voor de retail.

Een belangrijk speerpunt van de HCA-agenda is om de competenties van iedereen met een baan in de retail food en non-food aan te laten sluiten bij de noodzakelijke transitie van de sector. De jaarlijkse Skillswedstrijdenworden dragen bij aan deze missie. Tijdens dit NK voor beroepen ging op 22 en 23 maart 2023 in de RAI in Amsterdamruim 600 finalisten uit het (v)mbo met elkaar de strijd aan in ruim zestig vakwedstrijden, waaronder die voor beroepen in de retail.

Opleidingen in de retail

De skillswedstrijden zijn daarmee ook een mooi podium om de zichtbaarheid van de retailsector te vergroten. De aanwezige docenten, scholen en leerlingen van het beroepsonderwijs hebben op een geslaagde manier kennisgemaakt met de grootste werkgever van Nederland. Een sector bovendien die veelzijdig kansen biedt op werk en doorgroeimogelijkheden. De wedstrijdkandidaten kregen de kans hun kennis en vaardigheden te presenteren. Hun enthousiasme en geloof in de toekomst van de fysieke detailhandel is een inspiratie voor de nieuwe generatie retailmedewerkers.

Interviews winnaars

We blikken terug met drie winnaars. Lees hier de interviews die platform Werk in de Winkel had met: Lars Aikema (Beste Verkoopspecialist), Britt Pasman (Beste Interieuradviseur) en Sanne Schellekens (Specialist Mode/Maatkleding).

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.