23 oktober 2021

Woningbouw- en Retailcongres: 18 november, Zwolle GEANNULEERD

LET OP: het webinar is in verband met de verscherpte coronamaatregelen genannuleerd.

Op donderdag 18 november wordt in Zwolle het Woning & Retailcongres gehouden. Provincie Overijssel is dit jaar host van deze speciale editie van het congres en geeft uitleg over de Overijsselse aanpak die de leefbaarheid van steden helpt stimuleren. De Retailagenda organiseert een aantal open your mind-sessies o.a. rond het thema transformatie en de Impulsaanpak Winkelgebieden.

De woningmarkt staat enorm onder druk. Ook de retail ondergaat ingrijpende veranderingen. Beide ontwikkelingen hebben impact op de leefbaarheid van binnensteden. Deze speciale editie van het woningbouwcongres is dit jaar dan ook uitgebreid met sprekers aan op het gebied van retail en gebiedsontwikkeling. Zij gaan in op de vraag hoe de duurzame woning en stad van de toekomst er uit ziet. En zoeken de verbinding tussen wonen, retail en gebiedsontwikkeling

Provincie Overijssel, partner van de Retailagenda, is official host van het congres dat op donderdag 18 november plaatsvindt in Zwolle. Gedeputeerde Monique van Haaf opent het congres met Retailagenda-voorzitter Marijke van Hees. De provincie laat zien hoe de Overijsselse aanpak de woningbouwopgave integraal oppakt, samen met de thema’s ruimte en retail. Overijssel zet met de Overijsselse Retailaanpak al langer in voor de vitaliteit van stadscentra. Kenmerkend voor deze aanpak is de daadkracht die de ‘gouden driehoek’ – overheden, vastgoedeigenaren en ondernemers – en kennisinstellingen kan helpen om binnensteden toekomstbestendig te maken.

Sessies

Tijdens deze speciale editie van het woningbouw- èn retailcongres gaan deelnemers én sprekers aan de slag met deze ambities waar steden voor staan. Het programma is praktisch van aard: tijdens interactieve sessies worden ervaringen en ideeën met elkaar gedeeld. Dat levert concrete handvatten op om te gebruiken voor de eigen projecten.

Vanuit de Retailagenda worden de volgende sessies georganiseerd:
11.05 uur: Kennistafel lokale transformatie/Rotterdamse Transformatieaanpak – Dave Mayenberg & Petra Eielts, gemeente Rotterdam
14.35 uur: Belang van nabijheid gebiedsontwikkeling – Cees-Jan Pen, Lector ondernemende regio Fontys Hogescholen. Lees ook: “Lokale transformatie: wat werkt wel? Wat werkt niet?”.
13.15 uur: Impulsaanpak Winkelgebieden – Jacques de Win, Retailagenda/Ministerie EZK

Meer informatie

Het Woning & Retailcongres wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor de bouw (NIB) en het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO).
Datum: donderdag 18 november, 9.30 -16.35 uur
Locatie: Lumen, Zwolle

Kaarten voor het congres kosten €499,- exclusief btw. Gemeente met een RetailDeal krijgen via de Retailagenda een uitnodiging om gratis kaarten te bestellen (zo lang de voorraad strekt).
Kijk hier voor het programma en om aan te melden

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.