13 september 2020

Youfit@retail in actie tijdens de Week van de Loopbaan

De retail is al een aantal jaar aan verandering onderhevig, de coronacrisis zorgt daarbij voor een stroomversnelling. Dat heeft impact op de banen en baanzekerheid van de medewerkers die er werken. Meer dan ooit is het van belang dat ze de juiste vaardigheden hebben en mobiel blijven op de arbeidsmarkt . Youfit@retail, een project van de Retailagenda, biedt retailmedewerkers gratis advies en ondersteuning bij vragen over werk, loopbaan en ontwikkeling. Speciaal in de Week van de Loopbaan kunnen medewerkers bij Youfit@retail terecht voor een gratis check van hun cv. 

Het vraagt een flinke dosis aanpassingsvermogen van alle mensen die in de sector werken om alle ontwikkelingen bij te benen. Dat geldt voor ondernemers, maar zeker ook voor medewerkers met een baan in de retail, die een onzekere toekomst tegemoet gaan.
Meer dan ooit is het van belang dat medewerkers nadenken over hun werk, talent en toekomst. Dat is niet alleen van belang voor de sector, maar ook voor de overheid. Zonder baan en goede vooruitzichten op de arbeidsmarkt kan deze groep langdurig werkloos worden. Dat kost gemeenten veel geld.
Scholing is daarbij de sleutel, zodat retailmedewerker flexibel zijn om te veranderen van functie, werkgever, beroep of sector. Dat maakt ze weerbaarder voor veranderingen in de retail. Daardoor staan ze sterker op de arbeidsmarkt. Werkgevers kunnen hun medewerkers stimuleren bij hun loopbaanontwikkeling. Sterker nog, ondernemers die gebruik maken van de NOW 2.0 regeling zijn verplicht dit te doen.

Gratis loopbaanadvies

Youfit@retail is een initiatief van de retailsector voor loopbaanbegeleiding. Youfit@retail helpt retailmedewerkers met concrete adviezen en praktische oplossingen, zoals loopbaancoaches, online workshops, e-learnings en een loopbaanplatform om zelf aan te slag te gaan. De overheid onderkent het belang van loopbaanontwikkeling, juist nu in deze roerige tijden. In augustus werd daarom het crisisprogramma,  NL Leert Door gelanceerd, met gratis advies voor loopbaanontwikkeling voor alle medewerkers in Nederland. Dit programma heeft in korte tijd het maximale aanmeldingen bereikt. Dankzij  Youfit@retail komen medewerkers in de retail ook los van dit programma altijd in aanmerking voor gratis loopbaadvies

Van 14 t/m 19 september is de Week van de Loopbaan, dan wordt landelijk extra aandacht besteed aan het belang van een leven lang ontwikkelen. Medewerkers kunnen zich aanmelden voor een gratis check van hun cv. In deze week ontvangen retailondernemers, brancheorganisaties en gemeenten informatie over de manier waarop retailmedewerkers gebruik  kunnen maken van de vele – gratis – mogelijkheden die Youfit@retail biedt. Het enige dat ondernemers nog hoeven te doen is bijgevoegde link door te sturen aan hun personeel, zodat ze zelf aan de slag kunnen: Werk aan je loopbaan. Overigens is Youfit@retail er ook voor werkgevers, meer informatie over advies op maat staat op de site.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.