3 juni 2019

Intervisie – 27 juni: “Slimme distributie en je eigen lokale platform”

Bestelbusjes die af en aan rijden, stationair staan te draaien en steeds de straat blokkeren. Online kopen is handig voor de consument, maar brengt ook lastige vraagstukken met zich mee. Want hoe ga je als gemeente om met distributie en duurzaamheid en zorg je dat overlast en uitstoot worden beperkt? En hoe organiseer je dat ook lokale ondernemers profiteren van de online kooplust van de klant? Want wie het slim aanpakt kan ervoor zorgen dat je winkelgebieden floreren door het lokale aanbod via online platforms aan te bieden.  Aanmelden kan hier.

 Lokale bezorgservice
Reden voor gemeente Pijnacker-Nootdorp om mee te doen aan het retailinnovatielab “Smart distributie & buy local” dat door de Retailagenda is opgezet. Er wordt in de gemeente momenteel gewerkt aan een programma met o.a. een lokale bezorgservice voor het gehele centrum om inwoners zo meer te binden aan de winkels in Pijnacker-Nootdorp. Ondernemer Sabine Zondag, franchisenemer van supermarkt PLUS, heeft samen met de centrummanager het initiatief genomen om te kijken hoe via het bestaande distributiekanaal van PLUS ook andere lokale helden hun producten kunnen laten bezorgen.

Keuzes en kansen
Op 27 juni 2019 organiseert de Retailagenda i.s.m gemeente Pijnacker-Nootdorp een intervisie met als thema  “Slimme distributie en je eigen lokale platform”. Tijdens deze intervisie gaan we in op de uitdaging waar gemeenten voor staan: distributie verduurzamen en online potentie van lokale ondernemers versterken. Dat kan door zelf een platform op te zetten of door gebruik te maken van bestaande diensten die zich richten op de lokale markt. Welke mogelijkheden zijn er? En wanneer maak je welke keuze?

Programma in het kort

De ontvangst is om 10.45 uur, om 11.00 uur start een wandeling door het centrum van Pijnacker-Nootdorplangs wow’s en de au’s. Tijdens het algemene deel komen de ervaring en leermomenten Pijnacker-Nootdorpaan bod. Daarna starten de co-creatie sessies waarbij deelnemers in kleine groepjes het thema bespreken. De intervisie wordt om 16.00 uur afgesloten met een borrel. Bekijk hier het hele programma.

Locatie

Tante Boeffie, Oostlaan 15, 2641 DK Pijnacker
OV: vanaf Den Haag en Rotterdam is het centrum van Pijnacker met de metro te bereiken. Vanaf metrostation Pijnacker Centrum is het ca. 8 minuten lopen naar Tante Boeffie..

Aanmelden

Aanmelden voor de intervisie kan hier.

Meer intervisies

De Retailagenda organiseert dit jaar een reeks intervisies rond thema’s in centra- en winkelgebieden spelen. Bekijk hier het programma.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.