24 februari 2021

Vanaf 3 maart mag winkelen op afspraak

Tijdens de persconferentie op 23 februari heeft premier Rutte lichte versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Niet-essentiële winkels mogen vanaf 3 maart weer (gedeeltelijk) open voor klanten die een afspraak maken. Daarvoor gelden een aantal voorwaarden.

Op de  persconferentie hebben demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge  meerdere versoepelingen aangekondigd. Niet-essentiële winkels mogen vanaf 3 maart weer (gedeeltelijk) de deuren openen, buitensporten wordt toegestaan voor mensen tot 27 jaar en middelbare scholen gaan deels open. Ook bijna alle contactberoepen zijn toegestaan vanaf 3 maart.

Voorwaarden

Niet-essentiële winkels mogen op afspraak klanten ontvangen. Uit onderzoek van de Retailagenda blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse consumenten gebruik wil maken van deze mogelijkheid. Voor winkelen op afspraak heeft de overheid een aantal regels opgesteld:

De premier hoopt dat deze versoepeling voor met name de kleinere winkels  enige uitkomst biedt om klanten in de winkel te ontvangen. Grote ketens zullen er weinig aan hebben, omdat nog steeds betrekkelijk weinig mensen een filiaal mogen betreden, aldus Rutte. Deze verruiming komt bovenop de afhaalmogelijkheid in winkels.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.