10 februari 2020

Kom naar het Retailagenda Voorjaarscongres | 9 maart | Amersfoort

Op maandag 9 maart 2020 organiseert de Retailagenda haar voorjaarscongres in de Prodentfabriek in Amersfoort. Het congres vormt de aftrap voor het vervolg van de Retailagenda voor de komende vier jaar. 

Het congres start om 11.00 uur met een bestuurlijk gesprek met staatssecretaris Mona Keijzer. Met key note speaker professor Pieter Ballon kijken we naar de toekomst van smart city’s. Aansluitend delen we tijdens negen inspirerende deelsessies de lessons learned die de verschillende activiteiten van de Retailagenda, zoals de onderzoeken, intervisies, bijeenkomsten, het reviewteam Lokale transformatie, living labs en andere projecten hebben opgeleverd. Aan bod komen onder meer: de transformatie-opgave, vier toekomstscenario’s voor de retailsector, het belang van de BIZ, het Retail Innovatiecentrum in Roermond, het stappenplan voor regionale afstemming en de onschatbare waarde van human capital in de retail.
Na afloop van de deelsessies worden de finalisten van de Verkiezing Beste Binnenstad bekend gemaakt. De middag sluit af met een high tea en netwerkmoment.
Bekijk hier het hele programma.
Direct aanmelden

Vervolg Retailagenda

De afgelopen jaren hebben de partijen achter de Retailagenda nauw samengewerkt aan het toekomstbestendig maken van de retailsector en vergroten van de vitaliteit van binnensteden en kernen. Er is nog altijd veel werk te verzetten. Daarom wordt de Retailagenda met nog eens vier jaar verlengd. Het voorjaarscongres markeert het vervolg van een nieuwe periode van samenwerken. Tijdens het bestuurlijk gesprek gaat staatssecretaris Mona Keijzer aan de hand van vier thema’s het gesprek aan over de toekomst van binnensteden en kernen en de rol van de ondernemers voor het vervolg van de Retailagenda.

Dit gesprek wordt gevoerd met bestuurders van gemeenten die een RetailDeal, provinciale bestuurders en bestuurders van bij de Retailagenda betrokken private partijen. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomst als toehoorder bij te wonen.
Aanmelden voor de bestuurlijke bijeenkomst en het congres kan hier.

Het programma in het kort

11.00 – 12.00   Bestuurlijke gesprek met staatssecretaris Mona Keijzer
11.30 – 12.30   Inloop voor middagdeel/lunch
12.30 – 13.30   Plenair deel met keynote speaker Pieter Ballon
13.45 – 15.50   Deelsessies en bekendmaking finalisten Beste Binnenstad
15.50 – 17.00   High tea en netwerkmoment

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Retailagenda

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.